Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland haalt maaiborden bij MacDon

Foto: MacDon

Maaidorserfabrikant New Holland is een strategische samenwerking aangegaan met het Canadese MacDon Industries, maker van ‘draper’ maaiborden. New Holland gaat dit type voorzetstuk wereldwijd aanbieden via zijn dealernetwerk.

In het kader van deze overeenkomst gaat MacDon een volledige lijn maaiborden voor New Holland-maaidorsers leveren met ingang van seizoen 2023. Door de combinatie van New Hollands producten en dealernetwerk met de expertise van maaibordenspecialist MacDon denkt New Holland zijn klanten het best mogelijke dorserpakket te kunnen bieden. De zogeheten ‘draper’-typen van MacDon zijn een aanvulling op het assortiment voorzetstukken dat New Holland zelf produceert onder de namen Varifeed (granen) CornMaster (maisbekken).

Draper-maaiborden (bandmaaibord, tapijt) werken het gemaaide graan niet met een vijzel naar de invoer van de dorsmachine, maar met een draaiende dwarsband. Dit zou geschikter zijn voor lage gewassen of bij moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld een gelegerd gewas. Het vermindert de verliezen, maar is een duurdere vorm van mechanisatie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere HarvestLab-sensor ook leverbaar op maaidorsers

De HarvestLab 3000-NIR-sensor van John Deere is nu ook ook geschikt voor gebruik op maaidorsers.
Afbeelding artikel

Claas Lexion-maaidorsers met nieuwe cabine en meer power

Machinefabrikant Claas presenteert zijn Lexion-maaidorsers 8600 en 8600 Terra Trac. Ze hebben een flinke technische upgrade gekregen.
Afbeelding artikel

Rostselmasch-maaidorser boekt Russisch graanoogstrecord

Rostselmasch Torum 785 oogstte in 8 uur 400 ton wintertarwe. Nooit eerder werd in Rusland met een Russische machine zoveel graan...
Beheer
WP Admin