fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland haalt maaiborden bij MacDon

Foto: MacDon

Maaidorserfabrikant New Holland is een strategische samenwerking aangegaan met het Canadese MacDon Industries, maker van ‘draper’ maaiborden. New Holland gaat dit type voorzetstuk wereldwijd aanbieden via zijn dealernetwerk.

In het kader van deze overeenkomst gaat MacDon een volledige lijn maaiborden voor New Holland-maaidorsers leveren met ingang van seizoen 2023. Door de combinatie van New Hollands producten en dealernetwerk met de expertise van maaibordenspecialist MacDon denkt New Holland zijn klanten het best mogelijke dorserpakket te kunnen bieden. De zogeheten ‘draper’-typen van MacDon zijn een aanvulling op het assortiment voorzetstukken dat New Holland zelf produceert onder de namen Varifeed (granen) CornMaster (maisbekken).

Draper-maaiborden (bandmaaibord, tapijt) werken het gemaaide graan niet met een vijzel naar de invoer van de dorsmachine, maar met een draaiende dwarsband. Dit zou geschikter zijn voor lage gewassen of bij moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld een gelegerd gewas. Het vermindert de verliezen, maar is een duurdere vorm van mechanisatie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

CNH investeert fors in productie New Holland-maaidorsers

CNHi steekt €150 miljoen in de fabriek en R&D-afdeling in Zedelgem (B.). Het is de locatie waar CNHi zijn New...
Afbeelding artikel

Video | Gouden CR11-maaidorser van New Holland

Machinefabrikant New Holland toont zijn CR11-maaidorser in de kleur goud op vakbeurs Agritechnica in Hannover (D.).
Beheer
WP Admin