Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland haalt maaiborden bij MacDon

Foto: MacDon

Maaidorserfabrikant New Holland is een strategische samenwerking aangegaan met het Canadese MacDon Industries, maker van ‘draper’ maaiborden. New Holland gaat dit type voorzetstuk wereldwijd aanbieden via zijn dealernetwerk.

In het kader van deze overeenkomst gaat MacDon een volledige lijn maaiborden voor New Holland-maaidorsers leveren met ingang van seizoen 2023. Door de combinatie van New Hollands producten en dealernetwerk met de expertise van maaibordenspecialist MacDon denkt New Holland zijn klanten het best mogelijke dorserpakket te kunnen bieden. De zogeheten ‘draper’-typen van MacDon zijn een aanvulling op het assortiment voorzetstukken dat New Holland zelf produceert onder de namen Varifeed (granen) CornMaster (maisbekken).

Draper-maaiborden (bandmaaibord, tapijt) werken het gemaaide graan niet met een vijzel naar de invoer van de dorsmachine, maar met een draaiende dwarsband. Dit zou geschikter zijn voor lage gewassen of bij moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld een gelegerd gewas. Het vermindert de verliezen, maar is een duurdere vorm van mechanisatie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Case IH vernieuwt Axial-Flow 150-serie combines

Case IH voorziet zijn Axial Flow 150-serie combines van een nieuwe AFS Pro 700-bedieningsterminal en snellere gps correctie-signaalontvanger.
Afbeelding artikel

Combine Cann DoubleCut DC4510 maakt korte metten met hennepplant

GroeNoord ontwikkelde samen met Hempflax combine DoubleCut DC4510. Na jaren fijnslijpen maakt de Double Cut korte metten met de hennepplant.
Afbeelding artikel

Gespot: nieuw (top)model New Holland-combine

TREKKER signaleert een topmodel New Holland-combine. Aan de eindaandrijving van de achteras is te zien dat het om een grote machine...
Beheer
WP Admin