Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland haalt maaiborden bij MacDon

Foto: MacDon

Maaidorserfabrikant New Holland is een strategische samenwerking aangegaan met het Canadese MacDon Industries, maker van ‘draper’ maaiborden. New Holland gaat dit type voorzetstuk wereldwijd aanbieden via zijn dealernetwerk.

In het kader van deze overeenkomst gaat MacDon een volledige lijn maaiborden voor New Holland-maaidorsers leveren met ingang van seizoen 2023. Door de combinatie van New Hollands producten en dealernetwerk met de expertise van maaibordenspecialist MacDon denkt New Holland zijn klanten het best mogelijke dorserpakket te kunnen bieden. De zogeheten ‘draper’-typen van MacDon zijn een aanvulling op het assortiment voorzetstukken dat New Holland zelf produceert onder de namen Varifeed (granen) CornMaster (maisbekken).

Draper-maaiborden (bandmaaibord, tapijt) werken het gemaaide graan niet met een vijzel naar de invoer van de dorsmachine, maar met een draaiende dwarsband. Dit zou geschikter zijn voor lage gewassen of bij moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld een gelegerd gewas. Het vermindert de verliezen, maar is een duurdere vorm van mechanisatie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Claas levert Evion-maaidorser speciaal voor kleinere boerenbedrijven

De Duitse machinefabrikant Claas breidt zijn assortiment combines uit met een klein boerenmodel: de Evion-maaidorser.
Afbeelding artikel

Video | Koolzaad van stam dorsen met Case IH 1660 Axial Flow

Ten zuiden van Parijs is de graanoogst in volle gang. Koolzaad wordt inmiddels gedorst, hier met een Case IH Axial Flow.
Afbeelding artikel

Nieuwe beelden van prototype New Holland-maaidorser

Er circuleren al langer beelden rond op het internet van een prototype maaidorser van New Holland. Nu komen er nieuwe beelden...
Beheer
WP Admin