fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Case IH Maxxum en Puma krijgen opfrisbeurt

Qua uiterlijk is de Maxxum amper vernieuwt. Ook de Puma blijft gelijk ogen. De meeste vernieuwingen zijn in de cabine en in de transmissie. Foto's: Case IH

Machinefabrikant Case IH geeft twee populaire series een opfrisser voor 2022. De Maxxum en de Puma met een korte wielbasis zijn vanaf komend voorjaar in beschikbaar met een aantal welkome verbeteringen.

Case IH voert voor modeljaar 2022 een aantal verbeteringen door in drie populaire klasses. De compacte Farmall C, de Maxxum-serie en de Puma met korte wielbasis. De Farmall C krijgt een onder andere een schonere motor. De grotere twee hebben vooral optische en praktische verbeteringen.

Nieuwe ruitenwisser

Het topmodel uit de Maxxum-serie, de zescilinder Maxxum 150, krijgt vanaf het 2022-model een vermogensstijging van 5 pk nominaal vermogen. Hiermee geeft de trekker 5 pk meer dan het volgende model in de serie: de viercilinder Maxxum 145. Verder zien we in de afwerking nieuwe componenten, zoals een lederen stuurwiel, een nieuwe aluminium trap, smartphonehouder en een (optionele) tablethouder met USB-opladerpoorten voor beide toestellen. De binnenspiegel is verplaatst, en bevindt zich nu boven de displays in de rechter A-stijl. Zo ontneemt de spiegel geen zicht naar voor. Ook is de ruitenwisser verplaatst naar boven de motorkap, en beslaat nu 60% meer oppervlakte dan de voorganger die aan de bovenkant van de voorruit zat.

Lees verder onder de foto

In de cabine zien we een nieuw afsluitbaar koelvak. Achter dit koelvak zien we de ruitenwisser zitten. De nieuwe positie zorgt ervoor dat er 60% méér wordt schoongemaakt. Ook de binnenspiegel krijgt een nieuwe positie: boven de A-stijl waar hij geen zicht ontneemt. Op de montagebeugel aan de linker zijdeur of -ruit zien we de smartphonehouder met links ervan twee USB-oplaadpoorten.

In de cabine zien we een nieuw afsluitbaar koelvak. Achter dit koelvak zien we de ruitenwisser zitten. De nieuwe positie zorgt ervoor dat er 60% méér wordt schoongemaakt. Ook de binnenspiegel krijgt een nieuwe positie: boven de A-stijl waar hij geen zicht ontneemt. Op de montagebeugel aan de linker zijdeur of -ruit zien we de smartphonehouder met links ervan twee USB-oplaadpoorten.

Bovendien is de CVXDrive cvt-transmissie verder verfijnd en heeft een verbeterde gevoeligheid van het rijpedaal en positiedetectie van de Multicontroller-rijhendel. Ook de instellingen van de omkeershuttle en de acceleratie- en afremsnelheid zijn verbeterd.

Puma met optionele camera

Net als de Maxxum, heeft de (korte) Puma een CVX-update gekregen, een lederen stuurwiel, nieuwe aluminium instap, smartphonehouder met oplaadpoorten, een nieuwe ruitenwisser en de binnenspiegel boven de A-stijl. Verder is de trekker uit te breiden met een camera in de neus, die vanaf de AFS 700-terminal te zien is. Daarmee heb je meer zicht op de fronthef en voorlader. Beide modellen zijn leverbaar vanaf voorjaar 2022.

Persluchtaansluitingen rondom de trekker vergemakkelijken het verwijderen van stof en gewasresten.

Persluchtaansluitingen rondom de trekker vergemakkelijken het verwijderen van stof en gewasresten.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Beheer
WP Admin