fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schonere motor in de Case IH Farmall C-serie

Case IH neemt in de Farmall C-serie afscheid van de Fase IIIB-motor en gebruikt vanaf 2022 een nieuwe FPT F5-motor die voldoet aan Fase V-emissienorm (Foto's: Case IH).

Machinefabrikant Case IH voert voor modeljaar 2022 een aantal verbeteringen door in de compacte Farmall C-serie. De trekker krijgt onder andere een nieuwe en schonere Fase-V motor.

Case IH vernieuwt de Farmall C-serie die zich bevindt in de compact-klasse van de fabrikant. De serie omvat vier modellen van 90 tot 117 pk. De 3,4 liter Stage IIIB FPT-motor maakt plaats voor een schonere 3,6 liter FPT F5-motor die voldoet aan de Stage V-emissienorm. De motor heeft nu vier in plaats van twee kleppen per cilinder voor een betere verbranding. De brandstofinspuiting gebeurt vanaf nu via een common-railsysteem waarbij het brandstofverbruik lager zou zijn, terwijl de vermogensafgifte hoger is. Ook is er gebruik gemaakt van het zogenoemde FPT Hi-eSCR II-uitlaatgasnabehandelingssysteem, welke ook in de grotere trekkers wordt toegepast. Met de upgrade komt er 5 pk vermogen bij en stijgt het koppel met 10% ten opzichte van het vorige model. Het hogere koppelniveau wordt daarbij behaald bij een lager motortoerental van 1.300 omwentelingen per minuut.

Lees verder onder de foto

De trekker is een trekker die met een voorlader een handig duo vormt. Via het dakraam is de voorlader ook op de hoogste stand zichtbaar. Op de voorladerbediening zitten naast de knoppen voor de functies, ook twee schakelaars waarmee je de transmissie kan laten versnellen of vertragen.

De trekker is een trekker die met een voorlader een handig duo vormt. Via het dakraam is de voorlader ook op de hoogste stand zichtbaar. Op de voorladerbediening zitten naast de knoppen voor de functies, ook twee schakelaars waarmee je de transmissie kan laten versnellen of vertragen.

Nieuw uitrustingspakket mogelijk

Verder is de serie leverbaar in een ‘Selection-pakket’, waarbij er een selectie is gemaakt van de belangrijkste basisbehoeften van de klant. Zo heeft de trekker een Active Drive 2-transmissie met 24 versnellingkeuzes voor- en achterwaarts, elektronische trekkrachtregeling, elektrohydraulische differentieelsloten op de voor- en achteras, drie aftakastoerentallen en een 64 l/min hydraulische pomp. De trekkers zijn vanaf voorjaar 2022 beschikbaar.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Nieuwe neus op boerentrekkers Farmall A en Farmall C van Case IH

Case IH heeft zijn boerentrekkers Farmall A en Farmall C opgefrist met een nieuw uiterlijk. De Farmall C komt dit najaar...
Afbeelding artikel

CNHi levert trekkers van 100-400 pk met omkeerinrichting

De omkeerinrichting was al beschikbaar in Steyr-trekkers. Nu levert CNHi deze ook in Case IH- en New Holland-trekkers van 100 tot...
Beheer
WP Admin