fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Teres 300 nieuwe gedragen wentelploeg Amazone

De Teres 300 is leverbaar met vier, vijf of zes scharen.

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe wentelploeg voor trekkers tot 300 pk. De Teres 300, zoals het nieuwe model heet, is leverbaar met vier, vijf of zes scharen.

De nieuwe Amazone Teres 300 is voorzien van traploze hydraulische werkbreedteverstelling. Net als de eerder gepresenteerde Amazone Tyrok 400, heeft de Teres 300 het nieuwe SpeedBlade-ploegrister. Deze heeft een extra groot voorzetstuk. Verhoog je de werksnelheid van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 10km/u, dan verschuift het punt met de meeste slijtage verder naar achteren en daarmee naar het midden van het ploegrister. Dat zorgt ervoor dat je bij deze ploeg alleen dat deel van risterblad hoeft te vervangen en niet het hele rister. Daarmee kan je kosten besparen.

Ook een systeem dat we eerder in de Tyrok 400 zagen is het SmartTurn-systeem. Dit remt het wentelen hydraulisch af, verglijkbaar met een soft-close systeem, voor een dempend effect bij het wentelen.

Ook het AutoAdapt systeem is te vinden op de Teres 300. Dit past de voorschaar automatisch aan wanneer de totale werkbreedte wijzigt. De werkdiepteverstelling gebeurt mechanisch of hydraulisch via het steunwiel.

De Teres 300 is leverbaar vanaf winter 2022, prijs is nog onbekend.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.
Afbeelding artikel

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt.
Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Beheer
WP Admin