Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme pakt dealerschap Noordoostpolder zelf op

Na vijftig jaar beeindigd Grimme het dealerschap met Weevers-Nieuwstad in Marknesse.Op de foto een combinatie die door deze dealer werd uitgeleverd.

Recent werd bekend dat Grimme de samenwerking met Weevers Nieuwstad in Flevoland zou stoppen. Nu laat Grimme weten het dealerschap zelf op te pakken in de Noordoostpolder.

Gezamenlijk met Grimme Partner Blok Mechanisatie uit Espel gaat Grimme de verkoop en service in de Noordoostpolder zelf oppakken. Er komt een eigen werkplaats, eigen verkoopadviseurs en een eigen serviceafdeling. Dit doet Grimme in samenwerking met Blok, die een loods beschikbaar stelt.

Einde van een samenwerking

In het bericht dat Grimme publiceerde, zijn er diverse oorzaken die besloten te breken Weevers Nieuwstad. Wat precies wordt niet vermeld.
De samenwerking wordt per 1 november 2021 beëindigd. Dit heeft ook gevolgen voor P.J. van Driel Mechanisatie in Luttelgeest, dit bedrijf is met betrekking tot Grimme-onderdelen en machines namelijk verbonden aan Weevers Nieuwstad. Tot 1 november 2022 heeft Weevers Nieuwstad nog de beschikking over onderdelen en serviceondersteuning van Grimme.

Dat Grimme nu zelf het dealerschap in de Noordoostpolder oppakt, is overigens bij wijze van proef. Het is ook niet de bedoeling van Grimme om te concurreren met andere dealers in Nederland.

Lees ook: Grimme breekt met Weevers Nieuwstad in Marknesse

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Grimme opent vestiging in Noordoostpolder

Op 1 april heeft machinefabrikant Grimme zijn eigen servicevestiging geopend in Espel (Fl.).
Afbeelding artikel

Naaktgeboren draagt Case IH en Steyr over aan Weevers

Weevers Mechanisatie is de nieuwe dealer van de trekkermerken Case IH en Steyr in de Noordoospolder (Fl.). Dit maakte mechanisatiebedrijf Naaktgeboren...
Afbeelding artikel

Grimme gaat niet naar Agritechnica

De Duitse machinefabrikant Grimme, vooral bekend van de aardappeloogstmachines, neemt niet deel aan de Agritechnica die in maart 2022 gepland staat....
Beheer
WP Admin