fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerchauffeur Eline: In de vrije uren op de trekker

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de trekkerchauffeur. Voor het chauffeursthema in TREKKER (zomer 2021) interviewden we enkele chauffeurs. Vandaag Eline Kroft uit Ter Aar.

 

Eline Kroft (21)

Werkt bij: J.M. van Vliet en Melkveehouderij Kroft, Ter Aar (Z.-H.).
Rijdt trekker sinds: 2009. Sinds 2017 bij Van Vliet.
Rijdt op: New Holland, John Deere en Ford. De John Deere 6320 (2007) met bijna 8.000 uur is favoriet

Waarom trekkerchauffeur?

Mijn ouders hebben een melkveehouderij dus ik ben opgegroeid op een boerenbedrijf. Ik zit nog in Dronten op de opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- & Veehouderij dus fulltime trekker rijden is voor mij nog geen optie, maar in vakanties en op vrije dagen werk ik bij Loonbedrijf J.M. van Vliet in Ter Aar.

Hoeveel uur in de week zit je op de trekker?

Als ik naar school ga, is het maar enkele uren in de week, in de vakantie maak ik volle dagen.

Wat is het mooiste om te doen?

Inkuilen, dat vind ik erg mooi werk wat ik thuis op het bedrijf doe. Bij het loonbedrijf doe ik vaak klussen in het grondverzet en cultuurtechniek. Dus veel bagger rijden, dijkverzwaring en werk op bouwterreinen en sportvelden. Je komt daarmee op plekken waar je anders niet zo snel komt. Zoals een begraafplaats in Noord-Amsterdam waar ik bagger mocht rijden. Dan rij je met de trekker en baggerwagen tussen de grafstenen door. Heel bijzonder.

Wat kan je niet meer missen op de trekker?

De radio kan ik eigenlijk niet meer missen. Ik vind het wel lekker om de muziek hard aan te hebben en soms ook hard mee te zingen. De cabines heb ik niks aan gedaan, aangezien ik niet de enige chauffeur ben.

De John Deere 6320 is thuis mijn favoriet. De Ford is ook erg leuk, maar kan vanwege zijn vermogen natuurlijk niet al het werk doen.

Over tien jaar …

… zou ik het liefst een baan hebben in de agrarische sector met daarbij voor de hobby een boerderij erbij. Mijn zus zit al bij mijn ouders in de maatschap en misschien wil mijn broertje het bedrijf ook wel overnemen. Ik gun het ze ook. Ik ga eerst mijn opleiding afronden en ondertussen mooi doorwerken bij Van Vliet en op het bedrijf van mijn ouders. Wie weet waar het schip strandt over tien jaar.

 

Meer uit deze serie? Lees ook het interview met Chauffeur André Pannen

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Wim - Chauffeur in het fruit

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Wout - Klaar voor de toekomst met traplift

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Dylan – Niet van de trekker af te slaan

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Beheer
WP Admin