fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Net echt: Claas Lexion 8700-8800 TerraTrac

De Lexions zijn er op wielen én op rupsen. Een transportkar voor het maaibord (in werkelijkheid bijna 14 meter breed) wordt meegeleverd.

De Claas Lexion van MargeModels heeft een maaibord dat overeenkomt met 13,80 meter werkbreedte. Net als de echte machine is het miniatuur zowel op wielen als op rupsen leverbaar. De rupsuitvoering is iets duurder dan die op wielen. Als type 8900 TT is er een gelimiteerde oplage van 2.000 stuks voor Claas, met als belangrijk verschil dat de 8900 een losvijzel heeft die voor transport achter langs de machine kan knikken. De miniaturen zijn vrijwel volledig van metaal. De trap kan inzwenken voor transport, de spiegels en de achterlichten kunnen inklappen, de kafverspreider kan bewegen en de deksels van de graantank kunnen open en dicht. Cabinedeur en zijpanelen van de maaidorser kunnen niet open, maar dat zorgt voor een goede verhouding tussen degelijkheid, detail en prijs. Schoon aan de haak weegt het miniatuur bijna 3 kilo.

Het maaibord heeft steunwielen, de haspel kan heffen en zakken en voor- en achteruit bewegen. De trap kan inklappen voor transport.

Het maaibord heeft steunwielen, de haspel kan heffen en zakken en voor- en achteruit bewegen. De trap kan inklappen voor transport.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Miniaturenbeurs L.C.N. volgend jaar op 12-13 oktober

In 2024 vindt de 34e editie van miniaturenbeurs L.C.N. plaats op 12 en 13 oktober in Expo Houten.
Afbeelding artikel

Video | Een kijkje op de miniaturenbeurs in Chartres

Duizenden bezoekers keken hun ogen uit op de miniaturenbeurs van de Franse landbouwminiaturenvereniging Agri Coll Association in Chartres.
Afbeelding artikel

Miniaturenverzamelaar Gert Valkema heeft van hobby zijn werk gemaakt

Gert Valkema is een miniaturenverzamelaar die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Samen met zijn vrouw runt hij MarGe Models.
Beheer
WP Admin