fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zetor Crystal met Fase V en nieuwe cabine

Foto: Zetor

Een van de noviteiten die deze week meedoet in de race voor de innovatieprijs de Bronzen Sikkel tijdens de AgroTechniek Holland Digitaal, is de Zetor Crystal model 2020. Deze trekker kreeg een update, met onder andere een motor die voldoet aan de Fase V emissienorm en een update van de cabine.

 

De Zetor Crystal model 2020 is een gemoderniseerde versie van het vlaggenschipmodel. Hij is uitgerust met de zescilinder Deutz TCD 6.1 L6 motor, met een maximaal vermogen van 171 pk. De motor voldoet aan de nieuwste EU Fase V emissienorm. Dit 6-cilindermodel heeft een transmissie met 30 versnellingen voor- en 30 versnellingen achteruit. De Crystal heeft een aftakas met 4 toerentallen, 4 dubbelwerkende elektrisch bediende hydrauliek ventielen en een hefvermogen van 8.700 Kn. Onafhankelijke voorasvering behoort bij de standaarduitrusting.

Nieuwe cabine

Het volledig nieuwe dak heeft een ingekeepte vorm en een vernieuwd zonnedak. Hierdoor is er beter zicht op een voorlader. De cabine is verhoogd en geveerd. Daarnaast is de trekker uitgerust met een vernieuwd airconditioning- en verwarmingssysteem.

Lees verder onder de foto

De inkeping in het dak en het vernieuwde zonnedak moeten de chauffeur een beter zicht geven op de voorlader

De inkeping in het dak en het vernieuwde zonnedak moeten de chauffeur een beter zicht geven op de voorlader

De Crystal is ook uitgerust met een nieuwe besturing voor werklampen en zwaailampen. Deze bevat functies zoals automatische activering van werklampen volgens de gekozen rijrichting of een geheugenfunctie. De machine heeft een led-pakket met 4 daklampen en 2 schijnwerpers, die optioneel kunnen worden uitgebreid met nog eens 4 led-daklampen. De verlichting is te bedienen vanaf een nieuw bedieningspaneel.

Lees verder onder de foto

De Zetor Crystal 170 HD met Fase IV motor stond in de boeken voor €99.850, de nieuwe versie heeft een vanafprijs € 102.900.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Beheer
WP Admin