Terug naar nieuwsoverzicht

Wederom recordomzet bij Väderstad

Werktuigfabrikant Väderstad zag de omzet afgelopen jaar wederom stijgen, tot een recordhoogte van €340 miljoen.

Werktuigfabrikant Väderstad zag de omzet afgelopen jaar wederom stijgen, tot een recordhoogte van €340 miljoen.

De Zweedse werktuigfabrikant Väderstad sloot het jaar af met een recordomzet van €340 miljoen. Daarmee zet de fabrikant een stijgende lijn voort: vijf jaar geleden bedroeg de jaaromzet nog €210 miljoen, en sindsdien groeit de omzet ieder jaar. Zo is de omzet van 2017 tot en met 2020 met ruim 43% gestegen. Väderstad zegt vooral te groeien in Zweden, Duitsland, Frankrijk en Rusland.

Meer winst ondanks Corona

De fabrikant van vooral cultivatoren, zaai- en plantmachines heeft afgelopen boekjaar de productie twee weken extra stopgezet vanwege de Corona-uitbraak. Tegelijk zijn er kosten bespaard doordat beurzen en reizen zijn gecanceld. Het bedrijfsresultaat groeide ondanks de Coronacrisis met 23%. Nicklas Bjersér, Vice President Finance bij Väderstad, zegt zeer tevreden te zijn met het resultaat. De fabrikant heeft goede verwachting van 2021, en meldt daarbij dat de verkoop in Canada nu significant start te groeien.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Väderstad Farm in Duitsland geopend

Väderstad opent officieel Väderstad Farm in Duitsland; een ontmoetingspunt voor klanten met allerhande innovaties.
Afbeelding artikel

Homburg Holland bouwt 9 meter brede hefgedragen Väderstad-maiszaaimachine

De 12-rijige Vӓderstad hefgedragen zaaimachine heeft een werkbreedte van 9 meter en zaait mais op 75 centimeter rijafstand.
Afbeelding artikel

Väderstad neemt Amerikaanse werktuigfabrikant over

Zweedse werktuigfabrikant Väderstad neemt het Amerikaanse AAJV over, fabrikant van de werktuigmerken Concord, Wil-Rich en Wishek. Het Zweedse Väderstad neemt de...
Beheer
WP Admin