Terug naar nieuwsoverzicht

NGM werkt aan een volledig elektrisch bermmaaier

Foto: NGM

Het Noord-Hollandse bedrijf ‘Next Generation Machinery’ (NGM) werkt aan een volledig elektrische bermmaaier. Het doel is om het voertuig maar liefst 12 uur lang emissievrij dus op stroom te laten werken.

Op de afbeelding een voorlopige impressie van de nieuwe trekker, deze is gebaseerd op een JCB Fasttrac 4000 serie. Inmiddels is de maai-armconfiguratie, uiterlijk en vorm al verder gevorderd. De vier even grote wielen zijn in de nieuwe configuratie wel gebleven. Het chassis wordt in eigenhuis geproduceerd en aangepast aan diverse componenten. Cabine, assen en hydrauliek worden wel ingekocht.

Beter zicht op omgeving

NGM koos voor het systeemtrekker concept met het Fastrac-concept als voorbeeld. Het bedrijf kiest voor een systeemtrekker omdat deze trekker meer ruimte achter de cabine biedt dan een normale wieltrekker. Het bedrijf wil namelijk de nieuw ontworpen maaiarm niet meer langs de trekker laten rusten bij transport. Hoe dit exact tot uiting komt wil het bedrijf niet zeggen. Het nieuwe concept is volgens oprichter en bedenker Ruud Bakker veiliger omdat de bestuurder meer en beter zicht heeft op de omgeving. Naast bermmaaien moet de machine ook ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld grondtransport.

Over twee jaar verkooprijp

Met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het waterbeheer in het Hollands Noorderkwartier en aannemer J. Van Bodegom & Zn b.v. is enige tijd geleden een intentieverklaring getekend voor een pilotproject met de nieuwe machine. Bakker verwacht dat de machine over twee jaar klaar is voor commercieel verkoop. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Failliete trekkerbouwer H2Trac gaat door als E-Ox Tractors

De vorig jaar failliet verklaarde trekkerfabrikant H2trac maakt een doorstart onder de nieuwe naam E-Ox Tractors.
Afbeelding artikel

John Deere toont elektrische graafmachine op Las Vegas Tech Show

Een Kreisel-batterij drijft de elektrische graafmachine E145 van John Deere aan.
Afbeelding artikel

Elektrische portaaltrekker van New Holland wint Duitse designprijs

De elektrische portaaltrekker van New Holland wint de German Award Design 2023. De concepttrekker is geschikt voor gebruik in de wijnbouw.
Beheer
WP Admin