fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Latrago Goor overgenomen door Abemec

Het specialisme van Latrago op het gebied van Krone Big-machines (opraapwagens, grootpakpersen, zelfrijdende maaiers en hakselaars) kan door de overname in een grotere regio ingezet worden.

Mechanisatiebedrijf Latrago in Goor gaat vanaf 1 februari 2021 verder onder de naam Abemec Goor. De medewerkers van Latrago komen in dienst van Abemec en de vestiging blijft de huidige merken van Latrago verkopen en onderhouden.

Met de overname van het ruim 55 jaar oude Latrago in Goor, groeit Abemec naar 23 vestigingen. Een consequentie van het kunnen blijven inspelen op ontwikkelingen in de landbouw was het creëren van een andere organisatiestructuur met daarbij groei naar meerdere vestigingen. Dat paste niet bij de toekomstvisie die Jürgen Dittrich voor ogen had voor zijn bedrijf, wat hem heeft doen besluiten met Abemec in zee te gaan.
Latrago’s specialisme op het gebied van Krone Big-machines (opraapwagens, grootpakpersen, zelfrijdende maaiers en hakselaars) kan het bedrijf door de overname in een grotere regio in gaan zetten, meldt het bedrijf. Abemec Goor blijft ook een rechtstreeks onderdelen-distributiepunt voor Krone onderdelen.

Na de overname van de locatie in Goor beschikt Abemec over 23 regionale volwaardige servicepunten. Het is de tweede overname die is aangekondigd voor 2021. Op 1 januari 2021 wordt het Gietense Timmer & Timmerman namelijk ook een Abemec vestiging.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

GOtrack en Abemec-Agromec gaan samenwerken

Autonome trekkerbesturing specialist GOtrack uit Warka (Polen) werkt per 1 februari 2022 samen met Abemec-Agromec. Abemec-Agromec wordt per 1 februari 2022...
Afbeelding artikel

Eerste Abetrac-werktuigdrager klaar en in actie

Abemec Machines uit Sevenum (L.) bouwde samen met constructiebedrijf HVL uit Liessel (N.-Br.) een bijzondere verplegingstrekker, ofwel een werktuigdrager. De eerste...
Afbeelding artikel

Abemec eerste met APK3 erkenning

Abemec in Veghel is het eerste bedrijf die de erkenning APK voor land- en bosbouwtrekkers (APK3) heeft gekregen. Met de erkenning...
Beheer
WP Admin