fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prijsverloop: McHale 998 vierkante balenwikkelaar

McHale was in 1998 één van de eersten met een getrokken, zwaargebouwde wikkelaar voor vierkante balen. Een weetje: het typenummer 998 is afgeleid van dit jaartal.

De wikkelaars worden volgens hetzelfde concept en typenummer nog steeds gebouwd in Ierland en geleverd door importeur LMB Roelofs in Bennekom. Dat concept bestaat uit een degelijke bouw en eigen hydraulieksysteem aan boord, en een opnameketting waarop je de volgende baal alvast klaarlegt. Zo kun je snel werken en volstaat een lichte trekker vanaf 80 pk. Sinds 1998 veranderden vooral details. De dissel is meermaals versterkt en er kwam een gebruiksvriendelijkere bedieningskast. Foliedetectie geeft sinds 2007 aan wanneer een rol folie op is. Bij een lege rol gaat de wikkelaar automatisch langzamer draaien. Recenter is de HighSpeed-uitvoering. Een nieuwe McHale 998 staat, afhankelijk van de uitvoering, in de prijslijst voor zo’n € 60.000 bruto. Op de gebruiktmarkt is vooral de intensiteit van het gebruik waardebepalend. De staat zegt veel meer over de waarde dan alleen het bouwjaar. Let op: de grafiek geeft gemiddelde vraagprijzen weer. Een intensief gebruikte machine uit 2010 kan praktisch versleten zijn en € 12.000 waard, terwijl een zeer nette nog € 30.000 kan opbrengen. Mits goed onderhouden lijken de 998’s redelijk waardevast.

Vind deze machine op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

JCB Fastrac in Schlüter-kleuren wordt geveild

Het Duitse Agravis Technik uit Meppen heeft een JCB Fastrac in Schlüter-kleuren gestoken. De trekker wordt eind februari online geveild. Agravis...
Afbeelding artikel

Exoot van de maand: Deutz WKM Unsinn

Een bijzondere verschijning is deze Deutz WKM Unsinn-bietenschoner en -lader. De machine bedoeld om (voeder)bieten over te laden en meteen te...
Afbeelding artikel

Van klein handelen naar professioneel bedrijf

Dat Henri van Ommeren ooit een eigen bedrijf zou starten, was geen vraag voor deze zoon van een varkenshouder. Dat begon...
Beheer
WP Admin