Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkers kiek‘n

Schaamteloos staar ik naar de loonwerker die het perceel van de buurman bemest. Vanachter mijn laptop, in mijn kantoortje, kan ik hem mooi observeren. Ergens ben ik een beetje jaloers. Door de coronacrisis bestaat mijn wereld nu vooral binnen de grenzen van mijn eigen huis. Mijn werk speelt zich af op een beeldscherm. Voor boeren en loonwerkers gaat het werk op het land en in de stal gewoon door.

Omdat veel mensen thuis blijven, rijden er ook maar weinig auto’s over de straat voor ons huis. Ruim baan voor de trekkers! Van een oude International 644 of Deutz F1L514 tot een Claas Xerion 3800 Trac VC met Kaweco Double Twin Shift. Alles rijdt voorbij. Dit wel tot grote ergernis van mijn partner, die ook thuiswerkt wegens de coronacrisis. Bij alles wat langskomt krijgt ze verslag van het trekkermerk en type werktuig. En het meest vervelende voor haar is dat, naarmate ik langer voor TREKKER werk, het verslag steeds uitgebreider wordt.

De Vervaet hydro-trike van de loonwerker op het grasland van de buurman komt weer voorbij rijden. Mijn laptop is inmiddels op de screensaver gesprongen. Te lang niks gedaan, te lang zitten staren naar het bemesten. Tot plezier van de chauffeur, die me vanuit de cabine aankijkt en met een grote glimlach op zijn gezicht naar me zit te zwaaien. Betrapt! Ik zwaai, met enige schaamte, vanachter mijn raam lachend terug en kruip weer terug in mijn eigen ‘cabine’. Achter mijn laptop.

De rest van de middag observeer ik, om een echtelijke ruzie te voorkomen, in stilte het voorbijrijdende materiaal. Wat zou ik er nu graag bij in de cabine stappen, ware het niet dat de 1,5 meter afstand dan niet bewaard kan worden. Als deze coronacrisis voorbij is moet ik echt wat vaker achter mijn laptop vandaan en zelf aan het werk op de trekker. Want ermee werken blijft veel leuker dan alleen maar naar trekkers kiek‘n.


Over de auteur

Margriet Nijenhuis (32) is dochter van een akkerbouwer. Vanwege haar passie voor fotografie en schrijven, koos ze voor de studie Journalistiek in Zwolle. Hier groeide ook de interesse in het maken van video’s. Hoewel ze zich zo breed mogelijk wil blijven ontwikkelen als redacteur, is de interesse in het boerenleven altijd gebleven. Ze helpt dan ook graag mee op het akkerbouwbedrijf van haar ouders.

Sinds januari 2020 werkt Margriet op de redactie van TREKKER Magazine.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuw topmodel Steyr Absolut CVT met 280 pk

Steyr heeft een nieuw topmodel gebouwd met 280 pk voor gebruikers die meer vermogen willen: de Steyr Absolut 6280 CVT.
Afbeelding artikel

Goldoni koopt 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren

Goldoni Keestrack heeft een overeenkomst gesloten met Hyundai Doosan Infracore voor de levering van 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren.
Afbeelding artikel

Update voor Case IH Vestrum en Steyr Expert CVT

Vanaf 2023 krijgt de Case IH Vestrum CVXDrive-transmissie een update en is de nieuwste AFS Pro 700 Plus-monitor beschikbaar.
Beheer
WP Admin