fbpx
Terug naar video overzicht

VIDEO | Akkergiganten: Vredo Trac VT7028-2-zelfrijder

In deze Vredo Trac VT7028-2-zelfrijder van Loonbedrijf Oost-Twente ligt een Deutz V8-motor met bijna 700 pk. Erachter hangt een 12 meter brede zodenbemester. Deze imposante combinatie is gps-gestuurd, heeft een tankinhoud van 21 kuub en een 12 kuubs mestpomp. Loonbedrijf Oost-Twente gebruikt een Duits systeem om de mest over te laden met behulp van een trechter op de tankwagen. Met dit ‘Andock-systeem’ is geen tussenopslag van de mest nodig en hoeft de chauffeur niet meer handmatig een slang aan- of af te koppelen. Het loonbedrijf bouwde daarnaast zelf een bok waarmee de Vredo Trac eenvoudig, snel én schoon mest uit mestkelders kan pompen.

Lees ook: 13 zodenbemesters met werkbreedtes van 8 tot 9 meter

Beheer
WP Admin