fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Leasemaatschappij DLL koopt het Duitse elf Leasing

Leasemaatschappij DLL is wereldwijd de financiële kracht achter Agco Finance (Fendt, MF, Valtra), Lely, Same Deutz-Fahr en merken als Gea, Delaval en JOZ. – Foto: Canva

Leasemaatschappij DLL (De Lage Landen), een dochteronderneming van Rabobank Groep, is van plan om eind 2024 de Duitse leasemaatschappij elf Leasing over te nemen.

DLL biedt financieringsoplossingen voor sectoren als landbouw, bouw, industrie en transport en wil groeien. Daarom wil de leasemaatschappij elf Leasing gevestigd in Essen en Hannover (D.) eind 2024 overnemen. De onderneming tekende hiervoor onlangs een overeenkomst met Bankhaus Bauer AG, de moedermaatschappij van elf Leasing.

Aankoopprijs niet bekend

De transactie wordt naar verwachting eind 2024 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). De aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

In eerste instantie zal DLL het merk elf blijven gebruiken op de Duitse markt.

Financiële kracht achter Agco Finance

DLL is actief in meer dan 25 landen en werkt samen met fabrikanten, importeurs en dealers. De leasemaatschappij is wereldwijd de financiële kracht achter Agco Finance (Fendt, MF, Valtra), Lely, Same Deutz-Fahr en merken als GEA, Delaval en JOZ.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Machines leasen? Financial lease is ongekend populair

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Homburg wordt eigenaar van Zweedse Ekobot

Importeur en machinebouwer Homburg uit Stiens (Fr.) heeft het Zweedse Ekobot overgenomen.
Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Beheer
WP Admin