fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het nieuwe topmodel kniklader van de Italiaanse verreikerfabrikant Dieci is de Agri Pivot T80 met ruim 150 pk motorvermogen. De serie bestaat nu uit drie modellen. - Foto's: Dieci

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.

De Italiaanse verreikerfabrikant Dieci zet een sterkere versie van de Agri Pivot-knikverreiker in de markt. Het nieuwe topmodel kniklader is de Agri Pivot T80 met ruim 150 pk motorvermogen. De serie bestaat daarmee uit drie modellen.

Het nieuwe topmodel heeft vooral meer motorvermogen: ruim 150 pk in plaats van 115 pk in type T70 of 73 pk in type T60. Ook heeft Dieci een grotere hydrauliekpomp op de machine gebouwd. Daarmee is het laadvermogen vergroot tot 3,5 ton. De machine is voorzien van een pendelende achteras en hydrostatische transmissie.

De nieuwe kniklader is voorzien van een nieuw ontworpen motorkap. Dieci laat weten dat de machine over een nieuw bedieningspaneel beschikt, zodat je meer beenruimte hebt in de cabine.

De nieuwe kniklader is voorzien van een nieuw ontworpen motorkap. Dieci laat weten dat de machine over een nieuw bedieningspaneel beschikt, zodat je meer beenruimte hebt in de cabine.

Meer beenruimte in cabine

De Agri Pivot T80 is voorzien van een nieuw ontworpen motorkap. Dieci meldt dat de machine beschikt over een nieuw bedieningspaneel, zodat je meer beenruimte hebt in de cabine. Ook is er een nieuw 7 inch groot display waarop je verschillende instellingen kunt aangeven.

Opvallende elektronische functies

Dieci heeft de kniklader voorzien van een aantal opvallende functies. Zo kun je elektronisch de hefhoogte limiteren voor het werken in lage ruimtes. Ook is er een kruipfunctie; je regelt de rijsnelheid met het gaspedaal, terwijl het motortoerental en de olieopbrengst constant blijven. Dat is handig voor het gebruik met een rolbezem. Daarnaast is er een eco-functie waarmee de knikverreiker met gereduceerd motortoerental werkt en evengoed 40 km/u rijdt.

Tot slot zijn er verschillende elektronische functies in de giekbediening gebouwd, zoals automatisch leegschudden, een positiegeheugen en een zweefstand. Ook kun je de giek zo instellen dat de bak automatisch volledig horizontaal omhoog of omlaag beweegt.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar? 

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Beheer
WP Admin