fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Briri introduceert vaste mestverspreider Manure Professor

De Duitse machinefabrikant Briri omschrijft zijn nieuwe vaste mestverspreider Manure Professor als een ‘high performer’, die met Isobus-besturing tot 50 meter breed kan strooien. - Foto's: Briri

Een werkbreedte tot 50 meter en optionele telescopische zijwanden zijn enkele kenmerken van de nieuwe vaste mestverspreider Manure Professor van de Duitse machinefabrikant Briri.

Machinefabrikant Briri omschrijft zijn vaste mestverspreider Manure Professor als een ‘high performer’ die met Isobus-besturing tot 50 meter breed kan strooien. Met optionele weegbalken en een strooihoeveelheid controle strooi je mest, kalk en andere meststoffen met behulp van een taakkaart op specifieke plekken.

Componenten als freeswalsen en schijven worden via cardanaandrijving aangedreven. Optioneel zijn vlakschalmkettingen. Deze zorgen volgens de fabrikant voor een nog gelijkmatigere toevoer in het strooisysteem.

Lees verder onder de foto

Standaard is de Manure Professor-mestverspreider voorzien van een hydraulisch onderstel in combinatie met een naloop-as of optionele contactloze gedwongen besturing.

Standaard is de Manure Professor-mestverspreider voorzien van een hydraulisch onderstel in combinatie met een naloop-as of optionele contactloze gedwongen besturing.

Laadhoogte verminderen

De bak is geheel gepoedercoat en optioneel te voorzien van 35 cm hoge telescopische zijwanden. De strooier heeft een laadvermogen van 24 ton.

Standaard is de Manure Professor-mestverspreider voorzien van een hydraulisch onderstel in combinatie met een naloop-as of optionele contactloze gedwongen besturing. Hiermee wil Briri hoog inzetten op rijcomfort. De maximale bandenmaat is 750/60 R30,5. De dissel is geveerd en voorzien van een geïntegreerde steunpoot.

De Manure Professor is inmiddels leverbaar. De prijs van de vaste mestverspreider heeft Briri niet bekendgemaakt.

Auteur: Robin Looman

Lees meer artikelen over mesttechniek op Trekkeronline

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Afbeelding artikel

Onderhoud van de mestpomp? Zo gaat dat in de praktijk

Mest in de tussenkamer, een mestpomp die niet wil pompen. Wat kun je voorkomen en welke onderdelen van de mestpomp vervang...
Afbeelding artikel

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

De werktuigendrager van de Duitse fabrikant Nexat is leverbaar met een schijvenbemester van Evers Agro.
Beheer
WP Admin