fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

David Brown-trekkers blikvangers op jubileumshow LMB Oosterhof

LMB Oosterhof vierde onlangs zijn 50-jarig jubileum. De eigenaren Erwin (rechts) en Eiko Oosterhof groeiden op tussen de David Brown-trekkers. Reden voor hen om dit merk tijdens het 50-jarig jubileum onder de aandacht te brengen. - Foto's: Mark Pasveer

LMB Oosterhof in Roodeschool (Gr.) toonde half maart tijdens zijn 50-jarig jubileumshow twee bijzondere trekkers: een opgeknapte oldtimer David Brown 1690 en een nieuwe Case IH Puma gewrapt in David Brown-stijl. Echte blikvangers.

Erwin en Eiko Oosterhof, eigenaren van LMB Oosterhof, vierden op vrijdag 15 maart het 50-jarige jubileum van hun landbouwmechanisatiebedrijf. Op de jubileumshow toonden ze een volledig gerestaureerde David Brown 1690 (bouwjaar 1981) en een spiksplinternieuwe Case IH Puma. Deze was gewrapt en zag er aan de buitenkant uit als een David Brown 1690-trekker.

Goede jeugdherinneringen aan David Brown

Erwin en Eiko Oosterhof groeiden op in het mechanisatiebedrijf. De David Browns waren in hun jeugd dé trekkers. De liefde voor David Brown-trekkers zit al jarenlang in het DNA van familie en personeel.

In 2015 deed zich een kans voor die Oosterhof niet voorbij liet gaan. Vanwege een bedrijfsbeëindiging verkocht een klant zijn volledige machinepark. Daar zat een David Brown 1690 tussen. Oosterhof maakte de afspraak dat deze trekker op het mechanisatiebedrijf zou blijven. “Wij zijn geen museum en willen dat in de toekomst ook niet worden. Maar door onze jeugd houden wij altijd bijzondere herinneringen aan het merk David Brown”, zegt Eiko.

Lees verder onder de foto’s

Het David Brown trekkermodelnummer 1690 stond te shinen tijdens het jubileum. Zowel oud als nieuw.

Het David Brown trekkermodelnummer 1690 stond te shinen tijdens het jubileum. Zowel oud als nieuw.

Iets aparts tonen tijdens jubileumshow

Tijdens de voorbereidingen van het 50-jarig jubileum spraken de eigenaren met het personeel af dat ze de oude David Brown 1690 helemaal zouden opknappen. In eerste instantie was het plan om een Case IH Quadtrac of een nieuwe trekkermodel te tonen. Maar zowel familie als personeel wilde iets aparts.

LMB Oosterhof is al 50 jaar in de familie. Vlak na de oorlog is de voorganger van het mechanisatiebedrijf begonnen met de verkoop van David Brown-trekkers. Later werden dat de Case IH-trekkers.

De oldtimer die in 2015 werd gekocht van een klant, stond jarenlang achter in de hoek van het gebouw. Een paar maanden voor de show werd deze van stal gehaald. Een aantal monteurs hebben het plaatwerk geschuurd, de cabine is eraf geweest en de trekker is opnieuw gespoten.

De oldtimer die in 2015 werd gekocht van een klant, stond jarenlang achter in de hoek van het gebouw. Een paar maanden voor de show werd deze van stal gehaald. Een aantal monteurs hebben het plaatwerk geschuurd, de cabine is eraf geweest en de trekker is opnieuw gespoten.

Sleutelen in de avonduren

De oude David Brown-trekker die jarenlang achter in een hoek van het gebouw stond, werd van stal gehaald. Een aantal monteurs spendeerde in de avonduren en in het weekend tijd aan het opknappen van de David Brown 1690 uit 1981.

Het plaatwerk is geschuurd en opnieuw gespoten. De cabine is er af geweest en gerestaureerd. Nu staat de trekker er weer bij als nieuw. “Te koop is deze oldtimer niet. Van het personeel mogen wij deze David Brown niet verkopen. Hij krijgt een mooi plekje in de showroom”, vertelt Eiko.

Naast de oldtimer toonde Oosterhof op de jubileumshow een spiksplinternieuwe Case IH Puma die er aan de buitenkant uitziet als een David Brown 1690. Deze trekker is gewrapt in de kleuren parelmoer-wit en een fellere kleur oranje dan de originele oranje kleur. Dit om de trekker een frissere en eigentijdse uitstraling te geven.

Een spiksplinternieuwe Case Puma is gewrapt in David Brown-stijl, met de kleuren parelmoer-wit en een fellere kleur oranje dan de originele David Brown oranje kleur eronder.

Een spiksplinternieuwe Case Puma is gewrapt in David Brown-stijl, met de kleuren parelmoer-wit en een fellere kleur oranje dan de originele David Brown oranje kleur eronder.

Case IH Puma in David Brown-stijl complete verrassing

Tijdens de open dag wachtte iedereen vol spanning af wat er onder het doek zou staan. Met een lasershow werd de spanning nog verder opgebouwd. Het was een complete verrassing voor de bezoekers dat er onder het doek geen Quadtrac of ander nieuw trekkermodel stond, maar een Case IH Puma gewrapt in David Brown-stijl.

De nieuwe David Brown is de komende tijd nog te bewonderen in de showroom van LMB Oosterhof. Op een later tijdstip zal Oosterhof de trekker te koop aanbieden.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zo werkt Connect Room van Case IH en Steyr

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Afbeelding artikel

Proefrit met prijsgunstige Solis S90 Shuttle XL uit India

TREKKER maakt een proefrit met een nieuwe gunstig geprijsde Solis S90 cabrio met voorlader met balenklem. Wat zijn de voor- en...
Beheer
WP Admin