fbpx
Terug naar video overzicht

Video | Klassieke tweewieler Steyr 8140

Jo van Wylick in Maasbree (L.) is een liefhebber van Steyr-trekkers. Om zijn oldtimers naar evenementen te vervoeren gebruikt hij een tweewiel aangedreven Steyr 8140 van bouwjaar 1977. Deze Steyr heeft een 120 pk 6 cilinder motor en was destijds een gangbaar type trekker. Het bijzondere aan deze trekker is de tweewielaandrijving. Verreweg de meerderheid van deze Steyr-trekkers heeft vierwielaandrijving. Van Wylick kwam de trekker toevallig in Nederland op het spoor, maar origineel is de trekker in Oostenrijk verkocht. Voor de dieplader is de tweewielaandrijving eerder een voordeel dan een nadeel, waardoor de Steyr-liefhebber in stijl met een relatief zeldzame trekker op evenementen verschijnt.

Op zoek naar een oldtimer Steyr? Kijk eens op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin