fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS introduceert de Talon Green-graslandwoeler. Deze diepwoeler maakt verdichte gronden los. - Foto: SMS CZ

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft een diepwoeler gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken. SMS zet deze graslandwoeler in de markt onder de naam Talon Green.

De Talon Green-diepwoeler zorgt voor een goede beluchting van het grasland met behoud van een goede bodemstructuur. De graslandwoeler is met name geschikt om verdichte percelen – of delen ervan – weer los te maken.

Lees verder onder de foto

De Talon Green-graslandwoeler bewerkt  percelen tot maximaal 45 centimeter diep. Dit resulteert in een betere beluchting, dus betere afwatering van regenwater en groei van het gras.

De Talon Green-graslandwoeler bewerkt percelen tot maximaal 45 centimeter diep. Dit resulteert in een betere beluchting, dus betere afwatering van regenwater en groei van het gras.

Werkdiepte graslandwoeler 45 centimeter

De graslandwoeler snijdt door de bovenste laag van de graszode voor iedere tand via een in hoogte verstelbare snijschijf. Hierna kan de tand van de Talon Green zijn werking doen tot een maximale diepte van 45 centimeter. Vervolgens drukt een gietijzeren prismarol de losgetrokken grond bovenover weer aan. Er is keuze uit een rol voor de volledige werkbreedte of een segmentrol die alleen de bewerkte stropen aandrukt.

Een Talon Green 300/4 inclusief snijschijven, rechte tanden en prismarollen kost € 15.500. Importeur Van Meer Trading in Hapert (N.-Br.) levert de graslandwoeler.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions wordt importeur van 4Disc Acticut

Agri Bio-Solutions gaat machines van het Duitse 4Disc importeren. 4Disc is bekend van een nieuw werktuig voor grondbewerking: de Acticut.
Afbeelding artikel

Van der Sluis wordt dealer Fentum-krukasspitmachines

Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Sluis wordt exclusief dealer van Fentum-krukasspitmachines in Noord-Holland en de regio Lisse.
Beheer
WP Admin