fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

Machinefabrikant John Deere presenteert zijn nieuwe 9RX-kniktrekkers met een vermogen van maximaal 913 pk. Het vlaggenschip is de 9RX 830. - Foto's: John Deere

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere introduceerde woensdagochtend 28 februari op de Commodity Classic show in Houston (VS) de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.

John Deere breidt zijn kniktrekkerserie uit met drie modellen: het topmodel 9RX 830 en de 9RX 710 en 9RX 770. Onder de motorkap ligt een zescilinder Deere JD18X-motor met 18 liter inhoud. In het topmodel is deze goed voor maximaal 913 pk en 4.234 Nm koppel.

Dezelfde motor vinden we overigens ook terug bij de John Deere-hakselaars 9500, 9600 en 9700. Om aan de Fase V-emissienorm te voldoen, heeft de fabrikant geen AdBlue nodig.

Volledig mechanische e21-powershifttransmissie

De motor drijft een nieuwe volledig mechanische e21-powershifttransmissie aan, met een topsnelheid van 40 km/u. De transmissie heeft 21 versnellingen vooruit, met een kleine onderlinge afstand. Dit is om de juiste snelheid in verschillende taken te kunnen gebruiken, zo stelt John Deere.

Het vermogen gaat vervolgens naar vier grote 76,2 cm brede Camso-rupsen, die worden aangedreven door 1.200 mm grote aandrijfwielen. Elk aandrijfwiel grijpt 7,5 nokken vast om het vermogen over te brengen op de rupsen. De trekker heeft een eigengewicht van 33,5 ton, en mag verzwaard worden tot maximaal 38,1 ton.

Lees verder onder de foto

Op de nieuwe 9RX staat een nieuwe CommandView 4 Plus-cabine. De oppervlakte van glas en vloer is toegenomen. Ook is er een nieuwe cabinevering met geïsoleerd subframe voor minder geluid en trillingen.

Op de nieuwe 9RX staat een nieuwe CommandView 4 Plus-cabine. De oppervlakte van glas en vloer is toegenomen. Ook is er een nieuwe cabinevering met geïsoleerd subframe voor minder geluid en trillingen.

636 liter olie per minuut

Aan boord van de John Deere-kniktrekker zit een dieseltank met een inhoud van 1.952 liter. Ook op het gebied van oliedebiet is de trekker een grote: per minuut is maar liefst 636 liter olie beschikbaar voor het aandrijven van bijvoorbeeld grote zaaimachines.

De trekker heeft een wielbasis van 4,62 meter en is in totaal 8,83 meter lang. De hoogte bedraagt 3,77 meter. De kniktrekker is minimaal 2,997 meter breed.

Auteur: Jacco van Erkelens

Zoek en vind John-Deere-trekkers op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin