fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Fliegl TMK 386 drieassige kipper laadt tot 46 kuub

De Fliegl TMK 386 drieassige kipper heeft een maximaal laadvolume van 34 kuub. De inhoud is met een 600 mm hoog aanbouwdeel te vergroten tot 46 kuub. - Foto: Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft een nieuwe drieassige kipper gebouwd. De Fliegl TMK 386 drieassige kipper heeft een maximaal volume van 34 kuub, maar is met een 600 mm hoog aanbouwdeel te verhogen naar een inhoud tot 46 m3.

De nieuwe Fliegl TMK 386 drieassige kipper heeft een totaalgewicht van 34 ton, waarvan 30 ton asbelasting en 4 ton kogeldruk. Het maximale volume van de kipper is 34 m3. Dit is te vergroten met een 600 mm hoog aanbouwdeel tot een inhoud van 46 m3.

Baklengte 8,6 meter

De bak is 8,60 meter lang, conisch van vorm en beschikt over een afgeronde voorwand. Volgens de fabrikant voorkomt de conische vorm het kleven van product in de bak. De bakmaat is voldoende van lengte zodat het lossen met een oversteek in stortbakken geen probleem is. Dit maakt de kipper geschikt voor het transport van aardappelen, wortelen en silage.

De hydraulische achterklep is voorzien van een graanschuif voor het gedoseerd lossen van materiaal in vijzels of andere lossystemen.

Bandenmaat 710 / 50R30,5

De Fliegl TMK 386 drieassige kipper staat op banden in de maat 710/50R30,5. Door de ruimte tussen de assen is het mogelijk grotere banden te monteren. De optioneel hydraulisch opklapbare bumper verhoogt volgens Fliegl de veiligheid van medeweggebruikers.

De kipper is leverbaar met luchtvering. Tijdens het kippen lopen de luchtbalgen leeg voor meer stabiliteit. De kipper is eveneens beschikbaar met een hydraulisch onderstel met twee stuurassen. Optioneel met gedwongen sturing leverbaar, maar ook de nieuwe elektronische X-Steering is mogelijk. De kiphoek bedraagt ongeveer 50 graden.

De Fliegl TMK 386 drieassige kipper is leverbaar via importeur Ludo Pauwels.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Kies je voor een afschuifdumper of een kipper?

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Afbeelding artikel

VGM introduceert nieuw model oprijwagen Robson 14

VGM introduceert zijn nieuwe oprijwagen: Robson 14. De tandemasser heeft een laadvermogen van 14 ton en een eigengewicht van 3.735 kilo.
Beheer
WP Admin