fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kröger Agroliner-kistenwagen vangt gewasbeschermingsmiddel op

De Duitse machinefabrikant Kröger Fahrzeugbau toont op vakbeurs Mechanisatietentoonstelling Bollenstreek (SMTB) een Agroliner-kistenwagen met vloeistofdichte bodem en opvang van eventuele gewasbeschermingsmiddelen. De wagen is maakt met oog op de tulpenteelt, waar het plantgoed daags voor het planten wordt voorbehandeld. - Foto’s: Bob Karsten

Aanhangerfabrikant Kröger Fahrzeugbau, bekend van het merk Agroliner, laat op de Mechanisatietentoonstelling Bollenstreek (SMTB) een kistenwagen zien die voorzien is van een vloeistofdichte vloer en opvang van gewasbeschermingsmiddelen.

Het Duitse Kröger Fahrzeugbau, fabrikant van onder andere het merk Agroliner, introduceert op vakbeurs SMTB een kistenwagen met een vloeistofdichte bodem en opvang van gewasbeschermingsmiddelen. De kistenwagen is speciaal gemaakt voor de tulpenteelt, waarbij het plantgoed daags voor het daadwerkelijke planten wordt voorbehandeld.

Afschot en afvoergoot

Ten opzichte van een standaard Agroliner-kistenwagen met hydraulische zekering, is de wagen voorzien van een vloeistofdichte bodem en een afschot. Concreet betekent dit dat de randen zijn gekit en dat de bodem een afschot heeft van 5 centimeter.

Lees verder onder de foto; zie meer foto’s onderaan dit artikel

Aan de voorzijde is de Agroliner-kistenwagen 5 centimeter verhoogd. Daardoor heeft de wagen een afschot.

Aan de voorzijde is de Agroliner-kistenwagen 5 centimeter verhoogd. Daardoor heeft de wagen een afschot.

Aan de achterkant van de kistenwagen is een goot geplaatst waar eventueel residu van gewasbeschermingsmiddelen inloopt, met eronder een 120 liter watertank. Kröger Fahrzeugbau rekent een meerprijs van € 1.990 voor deze aanpassingen.

Auteur: Bob Karsten

Aan de onderkant is een 120-liter-grote watertank geplaatst om eventueel residu op te vangen.

De randen zijn dichtgekit en aan de achterkant is een afvoergoot gemaakt.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin