fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH investeert fors in productie New Holland-maaidorsers

De focus van machinefabrikant CNH Industrial ligt de komende jaren op het doorontwikkelen en produceren van New Holland-maaidorsers in de fabriek in Zedelgem (B.). De New Holland-maaidorser CR11 werd voor het eerst aan het publiek getoond op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover (D.). - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikant CNH Industrial (CNHi) – moederbedrijf van onder meer trekkerfabrikanten New Holland, Steyr, Case IH – investeert € 150 miljoen in de fabriek en R&D-afdeling in Zedelgem (B.). Het is de locatie waar CNHi zijn maaidorsers bouwt.

Als onderdeel van een vijfjarig investeringsplan steekt CNHi € 150 miljoen in zijn onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling (R&D) en fabriek in Zedelgem (België). Trekkerfabrikant New Holland noemt de locatie zijn ‘harvesting center of excellence’.

De focus ligt de komende jaren op de doorontwikkeling en productie van de New Holland-maaidorser CR11. De nieuwe maaidorser werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover.

Lees verder onder de video

Efficiënter maaidorsers produceren

CNHi wil de assemblagelijnen van de New Holland-maaidorsers CX, CR en CR11 verbeteren. De snelheid van het bouwen van een machine moet omhoog, aldus de fabrikant. Verder wordt de logistiek in de fabriek vernieuwd, zodat de 7.000 nieuwe onderdelen makkelijker naar de assemblagelijnen kunnen komen.

Vier teststations in U-vormige opstelling

De assemblagelijnen voor de New Holland-maaidorsers CX, CR en CR11 worden samengevoegd. Een nieuwe U-vormige opstelling integreert vier teststations in de productielijn. De introductie van een draadloos geautomatiseerd voertuiggeleidingssysteem maakt een gelijktijdige assemblage van verschillende modellen maaidorsers mogelijk.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Combines met slagkracht in rijstoogst Mississippi

Het lijkt een gewone graanoogst; drie combines werken hun weg door de Mississippi Delta (VS). Het gaat echter om rijst; de...
Beheer
WP Admin