fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH investeert fors in productie New Holland-maaidorsers

De focus van machinefabrikant CNH Industrial ligt de komende jaren op het doorontwikkelen en produceren van New Holland-maaidorsers in de fabriek in Zedelgem (B.). De New Holland-maaidorser CR11 werd voor het eerst aan het publiek getoond op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover (D.). - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikant CNH Industrial (CNHi) – moederbedrijf van onder meer trekkerfabrikanten New Holland, Steyr, Case IH – investeert € 150 miljoen in de fabriek en R&D-afdeling in Zedelgem (B.). Het is de locatie waar CNHi zijn maaidorsers bouwt.

Als onderdeel van een vijfjarig investeringsplan steekt CNHi € 150 miljoen in zijn onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling (R&D) en fabriek in Zedelgem (België). Trekkerfabrikant New Holland noemt de locatie zijn ‘harvesting center of excellence’.

De focus ligt de komende jaren op de doorontwikkeling en productie van de New Holland-maaidorser CR11. De nieuwe maaidorser werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover.

Lees verder onder de video

Efficiënter maaidorsers produceren

CNHi wil de assemblagelijnen van de New Holland-maaidorsers CX, CR en CR11 verbeteren. De snelheid van het bouwen van een machine moet omhoog, aldus de fabrikant. Verder wordt de logistiek in de fabriek vernieuwd, zodat de 7.000 nieuwe onderdelen makkelijker naar de assemblagelijnen kunnen komen.

Vier teststations in U-vormige opstelling

De assemblagelijnen voor de New Holland-maaidorsers CX, CR en CR11 worden samengevoegd. Een nieuwe U-vormige opstelling integreert vier teststations in de productielijn. De introductie van een draadloos geautomatiseerd voertuiggeleidingssysteem maakt een gelijktijdige assemblage van verschillende modellen maaidorsers mogelijk.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland brengt kleinere ‘giga-maaidorser’ CR10 op de markt

New Holland presenteert zijn nieuwe maaidorser CR10. Grotendeels gelijk aan de giga-grote CR11, maar met een kleinere motor en bunkerinhoud.
Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Beheer
WP Admin