fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

Doorgrond en Wifo ontwikkelden samen het DSD-Z 300 Smartshift camera gestuurde sideshift-bok. Deze is vanaf nu ook leverbaar met Claas Culticam. - Foto's: Doorgrond/Wifo

Precisielandbouwleverancier Doorgrond heeft samen met machinefabrikant Wifo de sideshiftbok met camerabesturing DSD-Z 300 Smartshift geüpdatet. De DSD-Z 300 is vanaf heden met zowel het Tillet and Hague-systeem als met het Claas Culticam-camerasysteem uit te rusten.

Wifo en Doorgrond presenteerden de DSD-Z 300 Smartshift eind 2022. De sideshift met camerabesturing leunt op de techniek van Tillet and Hague. Vanwege vragen uit de markt is gekeken om het camerasysteem van Claas te implementeren. Dit is gelukt.

De cameragestuurde Wifo-sideshiftbok is vanaf heden leverbaar met de Claas Culticam. Dit is dezelfde camera die Claas gebruikt voor de Auto-Fill op de hakselaars, waarbij de pijp van de hakselaar de kipper automatisch vult.

Links de camera van Tillet and Hague, rechts de Claas Culticam. Beide systemen worden met aparte schermen geleverd. Claas krijgt het eigen Claas-scherm mee.

Links de camera van Tillet and Hague, rechts de Claas Culticam. Beide systemen worden met aparte schermen geleverd. Claas krijgt het eigen Claas-scherm mee.

Doorgrond merkt een groeiende vraag naar dit systeem van Claas. Gebruikers zijn vaak al gewend aan het gebruik van de Claas Culticam. Kies je voor dit systeem, dan komt er een Claas-scherm bij voor de aansturing.

Basisuitvoering verkrijgbaar vanaf €26.950

De basisuitvoering van de DSD-Z 300 met Tillet and Hague-camera is verkrijgbaar vanaf € 26.950. De prijs voor de sideshiftbok met Claas Culticam is nog even rekenen, maar ligt naar verwachting iets hoger. De DSD-Z 300 Smartshift is inmiddels wel al beschikbaar en te bestellen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische akkerbouwer in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Zo werkt je gps-systeem streeploos: 8 tips

Controlepunten nalopen zorgt dat een gps-systeem doet waarvoor het is bedoeld: nauwkeurig werken. TREKKER geeft je 8 tips.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Beheer
WP Admin