fbpx
Terug naar video overzicht

Video | Zuring bestrijden met Rumex-spotsprayer

De Rumex-spotsprayer demonstreert zijn spuitwerk voor het eerst in Nederland. De spuitmachine is specifiek bedoeld voor spuiten van zuring en paardenbloemen in grasland, maar biedt potentie voor meer toepassingen. Landkracht, specialist op het gebied van grondbewerking en graslandverzorging, is sinds kort importeur van de Rumex-spotsprayer.

Rumex is de Latijnse naam voor de diverse soorten zuring, maar ook de naam voor de uit Duitsland afkomstige spotsprayer. De Rumex-spotsprayer detecteert met cameraherkenning zuring en paardenbloemen en stuurt spuitdoppen aan die specifiek onkruidplanten bespuiten. Dat spaart een enorme hoeveelheid chemische middelen. Omdat het onkruidvrije gras niet wordt bespoten, ondervindt dat ook geen groeiremming zoals dat bij een volveldsbespuiting wel het geval is.

Capaciteit Rumex-spotsprayer

De machine is 6 meter breed en rijdt 10 kilometer per uur. Per 66 millimeter is een spleetdop geplaatst. De spleetdoppen kunnen vlakken van 6 bij 3 centimeter spuiten. Landkracht in Hellendoorn importeert de Rumex-spotsprayers en heeft al een aantal machines verkocht. In Duitsland is de machine inmiddels drie jaar op de markt.

De Rumex-spotsprayer kost €62.500. Voor software-updates is geen licentiegeld verschuldigd.

Auteur en videograaf: Martin Smits

Lees meer artikelen over precisiespuiten op Trekkeronline

Beheer
WP Admin