fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Van der Sluis wordt dealer Fentum-krukasspitmachines

Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Sluis wordt exclusief dealer van Fentum-krukasspitmachines in Noord-Holland en de regio Lisse. - Foto: Van der Sluis

Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Sluis wordt exclusief dealer van de Fentum-krukasspitmachines in Noord-Holland en regio Lisse.

Van der Sluis heeft vier locaties in Noord-Holland (Dirkshorn, Anna Paulowna, Zwaagdijk-Oost, De Goorn) en een locatie in Zuid-Holland (Lisse). Daar worden de Fentum-krukaspitmachines verkocht.

Krukasspitmachine uit Borssele

De Nederlandse machinefabrikant Fentum bouwt onder meer krukasspitmachines, frontgewichten, en hefinrichtingen voor achterop een werktuig (bijv. een woeler), en zaaibalken in Borssele (Zld.). In 2015 werd een prototype krukasspitmachine gebouwd en in 2019 werd de merknaam Fentum geïntroduceerd. De naam Fentum is een afgeleide van machinebouwer Fa. Van Eijzeren. Sinds 2018 worden de krukasspitmachines in series geproduceerd en verkocht.

Robuuste bouwwijze

De krukasspitmachine onderscheidt zich volgens de machinefabrikant door zijn robuuste bouwwijze (driepuntsbok en frame). Ook geeft de machine volgens Fentum een egaal spitbeeld door gelijke verdeling van de spades over de werkbreedte. De krukasspitmachine heeft een hoge bodemvrijheid door een hoog geplaatste onderbalk en een relatief hoog toerental van de schoppen (147 of 162 rpm). De machines zijn leverbaar in twee werkbreedtes, namelijk 3 en 3,5 meter breed. De zogenoemde FSN 3000 is leverbaar vanaf €44.699, en de FSN 3500 staat in de prijslijst vanaf €50.399.

Van der Sluis heeft de Fentum FSN 3500-krukasspitmachine als demonstratiemodel klaarstaan.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Van der Maar wordt Bergmann-dealer

Van der Maar Landbouwmechanisatie, met vestigingen in het noorden van Friesland en Groningen, wordt Bergmann-dealer.
Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

De Heus gaat Indiase Tafe-trekkers importeren in Benelux

De Heus Tractors uit Mijnsheerenland (Z.-H.) wordt importeur van het Indiase trekkermerk Tafe. Deze Indiase trekkerfabrikant bouwt trekkers tot 100 pk,...
Beheer
WP Admin