fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mechanisatiebedrijf H. Knoll haalt Talex-klepelmaaier naar Nederland

Mechanisatiebedrijf H. Knoll haalde al trommel- en schijvenmaaiers van het Poolse Talex naar Nederland, nu is ook een eerste Talex-klepelmaaier gearriveerd. - Foto's: Mechanisatiebedrijf H. Knoll

Mechanisatiebedrijf H. Knoll in Rouveen (Ov.) importeert machines van de Poolse machinefabrikant Talex. Het begon met trommelmaaiers, inmiddels is een eerste klepelmaaier gearriveerd.

De eerste klepelmaaier van het Poolse merk Talex is gearriveerd bij mechanisatiebedrijf H. Knoll in Rouveen (Ov.). Het gaat om een zogenoemde Talex Tiger 300-klepelmaaier die zowel voor- als achterop de trekker kan worden gebruikt.

De klepelbak werkt 2,80 meter breed en is voorzien van een sideshiftfunctie (50 cm). De machine weegt 1.160 kg en is uitgevoerd met 40 hamerklepels. Er zijn snijmessen in de bovenplaat bevestigd. De introductieprijs van de Talex-klepelmaaier bedraagt €8.250.

Talex bouwt naast deze Tiger 300-klepelmaaier verschillende klepelmaaiers voor achter de trekker. Dat varieert van verstekmaaiers tot een maaier met 4,7 meter werkbreedte.

Talex bouwt verschillende modellen trommel- en schijvenmaaiers. De Poolse fabrikant levert ook  achtermaaiers tot 3,20 meter breed.

Talex bouwt verschillende modellen trommel- en schijvenmaaiers. De Poolse fabrikant levert ook achtermaaiers tot 3,20 meter breed.

Trommelmaaiers al langer

Mechanisatiebedrijf H. Knoll startte vorig jaar met de verkoop van trommelmaaiers van Talex. “Menig veehouder in onze regio gebruikt een trommelmaaier”, zegt Jaron Knoll. “Soms is het financieel interessanter een trommelmaaier te vervangen dan om die te repareren. We zochten daarvoor een alternatief, en kwamen uit bij het Poolse Talex”, legt Knoll uit.

In 2023 verkocht het bedrijf ook een aantal schijvenmaaiers. Daarnaast zijn enkele Talex-frontmaaiers uitgerust met zwadwielen, zodat deze bruikbaar zijn voor zomerstalvoedering in combinatie met een opraapwagen.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Ecologisch maaien is de toekomst

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

Prima maairesultaat met vlindermaaier Kuhn FC 9330 RA met afvoerbanden

De Kuhn FC 9330 RA is een uitgerijpte vlindermaaier, maar zet er wel een passende trekker voor.
Beheer
WP Admin