fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Claas werkt aan een opvolger voor de Axion-trekkerserie. - Foto: Profi.de

Trekkerfabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.

Op het internet circuleren sinds afgelopen zomer spionagefoto’s van twee prototypetrekkers van machinefabrikant Claas. Op basis daarvan kun je concluderen dat Claas werkt aan de opvolging voor de grotere Axion-trekkerseries.

Vernieuwde cabine en nieuw uiterlijk

De prototypetrekkers van Claas zijn voorzien van een vernieuwde cabine. Deze is te herkennen aan een nieuwe dakrand. Ook krijgen de trekkers een nieuw uiterlijk. Claas lijkt het design van de onlangs gepresenteerde Xerion-serie door te trekken naar de Axion-serie.

Dit is de foto die het Duitse vakblad Profi deelt. Het lijkt hierbij te gaan om een prototypetrekker uit de Axion 800-serie. - Foto: Profi.de

Dit is de foto die het Duitse vakblad Profi deelt. Het lijkt hierbij te gaan om een prototypetrekker uit de Axion 800-serie. – Foto: Profi.de

Het Duitse vakblad Profi deelt een foto van een prototype op de weg. Vanwege de verhoudingen van de trekker lijkt het te gaan om een vernieuwde machine uit de Axion 800-serie.

Het Italiaanse Tractorum.it deelt deze foto. Dit lijkt een prototypetrekker uit de Axion 900-serie. - Foto: Tractorum.it

Het Italiaanse Tractorum.it deelt deze foto. Dit lijkt een prototypetrekker uit de Axion 900-serie. – Foto: Tractorum.it

De Italiaanse website Tractorum.it deelt een foto van een prototype met een maisschuif. Gezien de verhoudingen van de trekker, de diesel- en AdBlue-tank en het aantal traptreden lijkt het hierbij te gaan om een trekker uit de Axion 900-serie.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin