fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zweedse trekkerfabrikant Swed-Trac na 35 jaar terug met Swed-Trac 800

De Zweedse machinefabrikant Swed-Trac heeft heeft zes voorseriemodellen van de Swed-Trac 800 gebouwd. Binnenkort start de productie van de grotere Swed-Trac 1100. - Foto's: Kjell Pihlgren

Swed-Trac is een Zweeds trekkerfabrikant die in 1985 zijn eerste trekkermodel lanceerde. In 1988 stopte de fabrikant noodgedwongen. De Zweedse nieuwssite ATL.nu meldt dat Swed-Trac na 35 jaar terugkeert op de markt met de Swed-Trac 800.

Kjell Pihlgren richtte Swed-Trac op in de jaren tachtig met het idee om op maat gemaakte trekkers van Zweedse makelij aan te bieden. in totaal verlieten 61 trekkers de fabriek met onder de motorkappen Scania-motoren. In 1988 ging het bedrijf failliet. Nu, 35 jaar later, wil Pihlgren het merk opnieuw leven inblazen.

Lees verder onder de foto

De Swed-Trac 800 is de eerste trekker in 35 jaar van de Zweedse fabrikant Swed-Trac.

De Swed-Trac 800 is de eerste trekker in 35 jaar van de Zweedse fabrikant Swed-Trac.

Swed-Trac 800 in productie

De fabrikant heeft zes voorseriemodellen van de Swed-Trac 800 gebouwd. Dit wordt het eerste commerciële model van Swed-Trac na het sluiten van de fabriek 35 jaar geleden. De Swed-Trac 800 beschikt over een Fase-V-motor met 80 pk, vierwielaandrijving en weegt 3.200 kg. De trekkers zijn inmiddels in productie genomen.

In december lanceert de fabrikant de Swed-Trac 1100, met 110 pk motorvermogen. Pihlgren hoopt volgend jaar een nog grotere trekker te leveren met vermogens van 170 tot 200 pk een een Scania-dieselmotor.

Leverbaar voor minder dan € 30.000

In het artikel op ATL.nu meldt Pihlgren dat de Swed-Trac 800 in de standaarduitvoering leverbaar is voor 349.000 Zweedse kronen, omgerekend iets minder dan € 30.000. De prijs van de grotere Swed-Trac 1100 heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Beheer
WP Admin