Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe kantstrooiplaat voor Rauch Axis-kunstmeststrooiers

Hier staat de GSE Pro-kantstrooiplaat in werkstand. De nieuwe kantstrooiplaat voor Axis-kunstmeststrooiers 30.2 en 50.2 is zowel voor kantafstrooien naar links als naar rechts te gebruiken. - Foto: Mark Pasveer

De Duitse strooierspecialist Rauch introduceert op Agritechnica 2023 een nieuwe hydraulisch bediende kantstrooiplaat voor zijn Axis-kunstmeststrooiers.

De nieuwe GSE Pro-kantstrooiplaat voor Axis-kunstmeststrooiers 30.2 en 50.2 is zowel voor kantafstrooien naar links als naar rechts te gebruiken. Rauch paste het ontwerp van het voorgaande model aan om het strooibeeld aan de perceelsrand naar eigen zeggen verder te optimaliseren en nog scherper te begrenzen.

Extra lange gebogen geleideplaat

De kantstrooiplaat beschikt nu over een extra lange gebogen geleideplaat voor de kunstmestkorrels. Aan de voorzijde van de geleideplaat is een aantal metalen geleiders gemonteerd die voorzien zijn van een groot aantal kleine noppen. Deze noppen moeten een deel van energie uit de vliegende kunstmestkorrels absorberen.

Kantstrooiplaat hydraulisch omhoog klappen

Op de foto staat de GSE Pro-kantstrooiplaat in werkstand. Na het kantstrooien klap je de plaat hydraulisch omhoog, zodat de onderzijde ter hoogte van de beschermbeugels hangt.

De Axis 30.2-schijvenstrooier is geschikt voor werkbreedtes van 12 tot en met 42 meter. De Axis 50.2 is geschikt voor werkbreedtes van 18 tot en met 50 meter.

Auteur: René Koerhuis

Lees meer Agritechnica-nieuws op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl toont multifunctionele Polyfant-zuigarm op mesttank

De multifunctionele Polyfant-zuigarm van Fliegl zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult direct een 'wachtmestcontainer'.
Afbeelding artikel

Galileo Cupwheel-bandrups is terug

Op Agritechnica 2023 zag TREKKER CupWheel-bandrupsen van het Israëlische Galileo. De CupWheel-bandrups gaat nu echt komen.
Afbeelding artikel

Deze drie nog onbekende start-ups tonen elektrische trekker

Op vakbeurs Agritechnica presenteerden start-ups onlangs een prototype van een elektrische trekker. TREKKER pikt er een paar uit.
Beheer
WP Admin