fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe kantstrooiplaat voor Rauch Axis-kunstmeststrooiers

Hier staat de GSE Pro-kantstrooiplaat in werkstand. De nieuwe kantstrooiplaat voor Axis-kunstmeststrooiers 30.2 en 50.2 is zowel voor kantafstrooien naar links als naar rechts te gebruiken. - Foto: Mark Pasveer

De Duitse strooierspecialist Rauch introduceert op Agritechnica 2023 een nieuwe hydraulisch bediende kantstrooiplaat voor zijn Axis-kunstmeststrooiers.

De nieuwe GSE Pro-kantstrooiplaat voor Axis-kunstmeststrooiers 30.2 en 50.2 is zowel voor kantafstrooien naar links als naar rechts te gebruiken. Rauch paste het ontwerp van het voorgaande model aan om het strooibeeld aan de perceelsrand naar eigen zeggen verder te optimaliseren en nog scherper te begrenzen.

Extra lange gebogen geleideplaat

De kantstrooiplaat beschikt nu over een extra lange gebogen geleideplaat voor de kunstmestkorrels. Aan de voorzijde van de geleideplaat is een aantal metalen geleiders gemonteerd die voorzien zijn van een groot aantal kleine noppen. Deze noppen moeten een deel van energie uit de vliegende kunstmestkorrels absorberen.

Kantstrooiplaat hydraulisch omhoog klappen

Op de foto staat de GSE Pro-kantstrooiplaat in werkstand. Na het kantstrooien klap je de plaat hydraulisch omhoog, zodat de onderzijde ter hoogte van de beschermbeugels hangt.

De Axis 30.2-schijvenstrooier is geschikt voor werkbreedtes van 12 tot en met 42 meter. De Axis 50.2 is geschikt voor werkbreedtes van 18 tot en met 50 meter.

Auteur: René Koerhuis

Lees meer Agritechnica-nieuws op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Afbeelding artikel

Vlakstelling van kunstmeststrooier (automatisch) corrigeren

Valtra-systeem Smart Top Link corrigeert de hoek van de kunstmeststrooier automatisch. Aanleiding voor TREKKER om zich hierin te verdiepen. Bestaan er...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Vervaet Hydro Trike XL op rupsen

In de videoserie Akkergiganten zie je deze keer een Vervaet Hydro Trike XL-mestzelfrijder op rupsen. Een indrukwekkende verschijning!
Beheer
WP Admin