fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kaweco Profi III Gen.2-mesttank met zelfaanzuigende centrifugaalpomp

De Nederlandse machinefabrikant Kaweco toont de Profi III Gen.2 drie-assige mesttank met zelfaanzuigende centrifugaalpomp op Agritechnica 2023. In de tweede helft van 2024 levert Kaweco ook een twee-assige mesttank. - Foto's: Mark Pasveer

De Nederlandse machinefabrikant Kaweco introduceert op Agritechnica 2023 een nieuwe drie-assige mesttank met een zelfaanzuigende centrifugaalpomp: de Profi III Gen.2.

De pompcapaciteit van de Profi III Gen.2-mesttank bedraagt 15 m3 per minuut. Het zelfaanzuigende principe werkt zonder het gebruik van een extra pomp. Dit resulteert volgens Kaweco in lagere onderhoudskosten.

Compacte mesttank

Door de platte deksels aan de voor- en achterzijde van de mesttank kan de bemester korter op de tank worden aangebouwd. De hydrauliekkast zorgt voor bescherming en een nette afwerking van de hydrauliekcomponenten.

Lees verder onder de foto

De 3-assige mesttank heeft een pompcapaciteit van 15 kuub per minuut. De hefcapaciteit bedraagt 9 ton.

De 3-assige mesttank heeft een pompcapaciteit van 15 kuub per minuut. De hefcapaciteit bedraagt 9 ton.

Exact sturen met gyroscoopbesturing

De Kaweco Profi III Gen.2-mesttank is uitgerust met gyroscoopbesturing. Door de gyroscoopbesturing van de assen is de mesttank eenvoudiger aan te koppelen en heeft deze minder draaiende delen. De chauffeur kan exacter sturen, omdat de stuurstang tussen trekker en mesttank niet meer nodig is.

Hoge hefcapaciteit

Standaard aanbouwdelen aan de achterzijde van de mesttank maken het mogelijk om bemesters te monteren met een drie tot zespuntsophanging. Door de constructie en de hoge hefcapaciteit kun je bemesters monteren met een eigengewicht tot 9 ton.

Twee-asser leverbaar vanaf juli 2024

In de tweede helft van 2024 zal Kaweco een twee-assige Profi III. Gen 2-mesttank introduceren. Kaweco heeft de prijs van de mesttank nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

De werktuigendrager van de Duitse fabrikant Nexat is leverbaar met een schijvenbemester van Evers Agro.
Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Beheer
WP Admin