fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

380 pk sterke Chinese Lovol-trekker met cvt

Trekkerfabrikant Lovol toont op een Chinese landbouwbeurs een nieuwe grote P3804-8HV-trekker met traploze transmissie. - Foto: PEdaily.cn

De Chinese machinefabrikant Weichai-Lovol debuteert met een nieuwe 380 pk sterke Lovol-trekker op een grote Chinese landbouwtentoonstelling in Wuhan.

Lovol toont op een Chinese landbouwbeurs in Wuhan zijn nieuwe grote trekker met traploze transmissie. De Lovol P3804-8HV is leverbaar met een motorvermogen tot maximaal 380 pk.

Onder de motorkap ligt een Weichai WP10H-zescilinder met 9,5 liter inhoud. Deze motor ligt al langer in de Weichai-vrachtwagens en haalt hier Euro 5- en Euro 6-emissienormen. Of de motor ook aan de Fase-V emissienorm voor landbouw voldoet, is niet bekend. Er zijn sowieso weinig technische details bekend over deze trekker. Wel weten we dat er een cvt-transmissie onder de cabine ligt en dat de trekker traploos tot maximaal 40 km/u kan werken.

Lees verder onder de foto

De zescilinder Weichai-motor levert in deze Lovol-trekker maximaal 380 pk. De cvt-transmissie laat de trekker traploos rijden tussen 0 en 40 km/u. - Foto: nongji1958.com

De zescilinder Weichai-motor levert in deze Lovol-trekker maximaal 380 pk. De cvt-transmissie laat de trekker traploos rijden tussen 0 en 40 km/u. – Foto: nongji1958.com

Onbemand rijden

Op de Lovol P3804-8HV staat een geveerde cabine met een ‘intelligent bedieningsplatform’, zo omschrijft PEdaily.cn. Zo kan de trekker onbemand rijden via Beidou-gps, op afstand starten en uitschakelen en de motor, transmissie, hefinrichting en hydrauliekventielen zelf bedienen.

De kleurstelling van de trekker lijkt op die van de bij ons meer bekende Arbos-trekkers. Lovol stapt dus van de blauwe kleurstelling af en neemt de kleurstelling van dochteronderneming Arbos over.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin