fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Fendt-vlindermaaiers baseren kneusintensiteit op taakkaart

Fendt toont op vakbeurs Agritechnica in november nieuwe vlindermaaiers. Bijzonder hieraan is dat ze leverbaar zijn met automatische sectiecontrole en dat de kneusintensiteit elektrisch instelbaar is. Dat laatste maakt het mogelijk om de kneusintensiteit te baseren op een taakkaart of gewassensor. - Foto: Fendt

Fendt vernieuwt de vlindermaaiers en toont op vakbeurs Agritechnica de Slicer 960 en 1010. Opvallend is de automatische sectiecontrole en dat je de kneusintensiteit automatisch kunt instellen op basis van een taakkaart of een Isaria-gewassensor.

Fendt presenteert op de Agritechnica twee nieuwe modellen vlindermaaiers: de Slicer 960 en 1010. De vlindermaaiers hebben een werkbreedte tot respectievelijk 9,60 en 10,10 meter breedte. De twee modellen zijn leverbaar met tandenkneuzer (KC), rollenkneuzer (RC), Isobus-bediening (Pro) en afvoerbanden (B).

Automatische sectiecontrole

Bijzonder is, dat de Fendt-vlindermaaiers leverbaar zijn met automatische sectiecontrole. Dat betekent dat de maaiers per stuk automatisch in- en uitheffen op basis van gps-besturing. Je hoeft als chauffeur dus niets te bedienen als er een geer in het perceel zit, en ook op de kopakker heffen en zakken de maaiers automatisch.

Kneusintensiteit verstellen

De kneusintensiteit kun je voortaan elektrisch instellen vanuit de cabine en tegelijkertijd automatisch laten aansturen. In het laatste geval laat je de kneusplaat automatisch variëren op basis van een taakkaart of op basis van een Isaria-gewassensor.

Het doel hiervan is volgens Fendt dat je zwaar gras intensief kneust, en op plekken waar het gras minder dik staat minder intensief. Daardoor ontstaat over het hele perceel een homogenere droging. Andersom kun je redeneren dat je minder diesel verbruikt door niet te kneuzen waar dat niet nodig is.

De nieuwe Fendt-vlindermaaiers zijn leverbaar voor de eerste grassnede van 2025.

Auteur: Bob Karsten

Op zoek naar een gebruikte Fendt Slicer-maaier? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone SmartBale-app en BaleTagger koppelen data aan elke baal

Met de Krone SmartBale-app en BaleTagger koppel je data aan elke baal. Zo kun je deze tijdens het laden, lossen en...
Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Beheer
WP Admin