Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Fleur Benders

Fleur Benders is opgeleid tot loonwerker, maar runt een transportbedrijf. Naast DAF, Scania en Iveco S-Way staat er een Case Magnum 7210 op het bedrijf. "Mijn hart blijft toch vol van trekkers." - Foto: Bert Jansen

TREKKER-lezer Fleur Benders runt samen met haar partner transportbedrijf LadyLiner in Kessel (L.). Naast DAF, Scania en Iveco S-Way staat er een Case Magnum 7210 op het bedrijf.

Je runt samen met je partner een transportbedrijf. Hoe is dat zo gekomen?

“We hadden thuis een tuinbouwbedrijf, ik had toen al interesse in trekkers en machines. Op mijn zestiende ging ik een opleiding tot loonwerker doen, een dag leren en vier dagen werken.”

Al meteen bij een vrachtwagenbedrijf?

“Nee, dat was een loonwerker. Rond mijn twintigste heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Zo kwam ik ook in aanraking met een transportbedrijf. Later ben ik met een partner een eigen bedrijf begonnen. We hadden één auto, alleen een trekker. We reden meestal op Berlijn. In 8,5 jaar is dat steeds verder uitgebouwd.”

Hoe ziet LadyLiner er nu uit?

“We werken met tien man. Chauffeurs, en we doen ons eigen onderhoud en reparaties. Sinds kort ook voor derden. Zelf ben ik vooral op het bedrijf aanwezig, zorgen dat alles loopt. En ik rijd nog korte ritten, laden en lossen. We rijden DAF en sinds twee jaar Iveco S-Way. En een Scania.”

En er is ook nog een mooie Case Magnum …

“Ja, het hart blijft toch vol van trekkers. Deze 7210 komt uit Zuid-Frankrijk. Had weinig geleden, ik hoefde er niet veel aan te doen. We willen weleens mee gaan doen aan trekkertrek. Verder is de autocross iets wat altijd belangstelling heeft, doe ik ook aan mee.”

Ook nog technisch onderlegd?

“Onderhoud deden we altijd zo veel mogelijk zelf. We hebben ook geïnvesteerd in uitleesapparatuur, dus we kunnen bekijken wat er eventueel mis is, zaken programmeren en zo meer. Maar het mechanische, dingen waaraan je zelf kunt sleutelen, dat trekt mij het meest. Die ontwikkelingen met robots in de landbouw bijvoorbeeld, daar heb ik minder mee.”

Auteur: Eric Wientjes

Ken je deze TREKKER-lezers van de maand al?

Gerelateerde tags:

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Rindert Kroondijk

Melkveehouder Rindert Kroondijk verricht het serieuzere werk op zijn bedrijf met drie Fendts: een 311, een 415 en een 720 Vario.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Jan Kasius

TREKKER-lezer en loonwerker Jan Kasius in Westbroek (U.) begon in 1996 voor zichzelf. De hoofdmoot is infra.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Giel van Rooij

Giel van Rooij begon met een International D430. Later kwamen er grotere Internationals, zoals een 956 XL, en een John Deere...
Beheer
WP Admin