fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Fleur Benders

Fleur Benders is opgeleid tot loonwerker, maar runt een transportbedrijf. Naast DAF, Scania en Iveco S-Way staat er een Case Magnum 7210 op het bedrijf. "Mijn hart blijft toch vol van trekkers." - Foto: Bert Jansen

TREKKER-lezer Fleur Benders runt samen met haar partner transportbedrijf LadyLiner in Kessel (L.). Naast DAF, Scania en Iveco S-Way staat er een Case Magnum 7210 op het bedrijf.

Je runt samen met je partner een transportbedrijf. Hoe is dat zo gekomen?

“We hadden thuis een tuinbouwbedrijf, ik had toen al interesse in trekkers en machines. Op mijn zestiende ging ik een opleiding tot loonwerker doen, een dag leren en vier dagen werken.”

Al meteen bij een vrachtwagenbedrijf?

“Nee, dat was een loonwerker. Rond mijn twintigste heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Zo kwam ik ook in aanraking met een transportbedrijf. Later ben ik met een partner een eigen bedrijf begonnen. We hadden één auto, alleen een trekker. We reden meestal op Berlijn. In 8,5 jaar is dat steeds verder uitgebouwd.”

Hoe ziet LadyLiner er nu uit?

“We werken met tien man. Chauffeurs, en we doen ons eigen onderhoud en reparaties. Sinds kort ook voor derden. Zelf ben ik vooral op het bedrijf aanwezig, zorgen dat alles loopt. En ik rijd nog korte ritten, laden en lossen. We rijden DAF en sinds twee jaar Iveco S-Way. En een Scania.”

En er is ook nog een mooie Case Magnum …

“Ja, het hart blijft toch vol van trekkers. Deze 7210 komt uit Zuid-Frankrijk. Had weinig geleden, ik hoefde er niet veel aan te doen. We willen weleens mee gaan doen aan trekkertrek. Verder is de autocross iets wat altijd belangstelling heeft, doe ik ook aan mee.”

Ook nog technisch onderlegd?

“Onderhoud deden we altijd zo veel mogelijk zelf. We hebben ook geïnvesteerd in uitleesapparatuur, dus we kunnen bekijken wat er eventueel mis is, zaken programmeren en zo meer. Maar het mechanische, dingen waaraan je zelf kunt sleutelen, dat trekt mij het meest. Die ontwikkelingen met robots in de landbouw bijvoorbeeld, daar heb ik minder mee.”

Auteur: Eric Wientjes

Ken je deze TREKKER-lezers van de maand al?

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

​Lezer van de maand: Michiel Drummen

TREKKER-lezer en akkerbouwer Michiel Drummen heeft drie New Holland-trekkers, een Renault en zijn grote liefde: een Unimog U 1000 uit 1977.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Jarno Hofsteenge

TREKKER-lezer Jarno Hofsteenge werkt als vertegenwoordiger maar is van huis uit monteur. Hij sleutelt graag aan zijn Deutz-Fahr Agrostar.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Gemko van Schaick

Gemko van Schaick is zelfstandig aannemer en werkt met drie minigravers, een minishovel en een Deutz-Fahr van 110 pk met kieper.
Beheer
WP Admin