fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Foto | 50.000e Fendt Vario op landbouwbeurs Innov-Agri

Deze Fendt 312 is de 50.000 Fendt-trekker met variabele transmissie en werd op vakbeurs Sima in 2007 verkocht aan zijn huidige eigenaar.

De 50.000e Fendt Vario is te zien op vakbeurs Innov-Agri in Outarville (Fr.) van 5 tot en met 7 september. Machinefabrikant Fendt heeft flink uitgepakt op de Franse landbouwbeurs met een mooie rij klassieke Fendt-trekkers. Deels zijn de trekkers een verwijzing naar een lange historie, maar inmiddels worden de eerste exemplaren met Vario-transmissie als collectors item gekoesterd.

De eerste Fendt-trekkers met Vario-transmissie worden inmiddels als collectors item gekoesterd.

Fendt 626 uit de verzameling van de Luxemburgse loonwerker Reiff waarvan wordt aangenomen dat die de grootste verzameling Fendt trekkers ter wereld bezit. De 626 was omstreeks 1980 een van de eerste trekkers ter wereld met een Elektronische Bosch hefinrichting. Van de 626 zijn ooit maar 62 stuks gebouwd.

Fendt heeft zich in de markt jarenlang onderscheiden met werktuigendragers. Vooral in de jaren 60 werd dat als 'Einmannsystem' op de markt gebracht. Het idee was dat één trekker alle werk kon doen. Met een tank op het chassis was het een alternatief voor een zelfrijdende spuit en uit oogpunt van gewichtsverdeling aantrekkelijk tegenover een volledig hefgedragen spuitmachine.

Bij Fendt denken we aan de groen en die kleur is ook nog steeds de standaard. Optioneel is zwart nog steeds geliefd. Kort na de Tweede Wereldoorlog waren Frankrijk en Duitsland geen vrienden, maar kon Fendt toch nog wat zaken doen door trekkers in het grijs te leveren. Daarvan is dit exemplaar uit de collectie van de Luxemburger Reiff een voorbeeld van.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Ritje met Massey Ferguson 1200 uit 1974

Pieter de With in Hagestein (U.) rijdt graag met de klassieke Massey Fergsuon 1200, die hij jaren geleden kocht.
Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Beheer
WP Admin