Terug naar nieuwsoverzicht

Foto | 50.000e Fendt Vario op landbouwbeurs Innov-Agri

Deze Fendt 312 is de 50.000 Fendt-trekker met variabele transmissie en werd op vakbeurs Sima in 2007 verkocht aan zijn huidige eigenaar.

De 50.000e Fendt Vario is te zien op vakbeurs Innov-Agri in Outarville (Fr.) van 5 tot en met 7 september. Machinefabrikant Fendt heeft flink uitgepakt op de Franse landbouwbeurs met een mooie rij klassieke Fendt-trekkers. Deels zijn de trekkers een verwijzing naar een lange historie, maar inmiddels worden de eerste exemplaren met Vario-transmissie als collectors item gekoesterd.

De eerste Fendt-trekkers met Vario-transmissie worden inmiddels als collectors item gekoesterd.

Fendt 626 uit de verzameling van de Luxemburgse loonwerker Reiff waarvan wordt aangenomen dat die de grootste verzameling Fendt trekkers ter wereld bezit. De 626 was omstreeks 1980 een van de eerste trekkers ter wereld met een Elektronische Bosch hefinrichting. Van de 626 zijn ooit maar 62 stuks gebouwd.

Fendt heeft zich in de markt jarenlang onderscheiden met werktuigendragers. Vooral in de jaren 60 werd dat als 'Einmannsystem' op de markt gebracht. Het idee was dat één trekker alle werk kon doen. Met een tank op het chassis was het een alternatief voor een zelfrijdende spuit en uit oogpunt van gewichtsverdeling aantrekkelijk tegenover een volledig hefgedragen spuitmachine.

Bij Fendt denken we aan de groen en die kleur is ook nog steeds de standaard. Optioneel is zwart nog steeds geliefd. Kort na de Tweede Wereldoorlog waren Frankrijk en Duitsland geen vrienden, maar kon Fendt toch nog wat zaken doen door trekkers in het grijs te leveren. Daarvan is dit exemplaar uit de collectie van de Luxemburger Reiff een voorbeeld van.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

TREKKER en Traktorpool op vakbeurs Agribex in Brussel

TREKKER en Traktorpool zijn van de partij op vakbeurs Agribex in Brussel. Breng een bezoekje aan de stand en maak kans...
Afbeelding artikel

Fliegl toont multifunctionele Polyfant-zuigarm op mesttank

De multifunctionele Polyfant-zuigarm van Fliegl zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult direct een 'wachtmestcontainer'.
Afbeelding artikel

John Deere overtreft eigen winstverwachtingen

John Deere overtreft met de jaarcijfers zijn eigen vooruitzichten en komt met een hogere winst dan verwacht.
Beheer
WP Admin