fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ideale SaMASZ-maaicombinatie voor veehouders

De XT-F-frontmaaier is bij uitstek geschikt in combinatie met een opraapwagen. - Foto: Samasz

De XT-F 302-frontmaaier en de KT 301-achtermaaier is een perfecte combinatie voor veehouders. Veehouder Jaco Verkaik vertelt wat hem aanspreekt bij deze SaMASZ-maaicombinatie. Bovendien is de XT-F-frontmaaier bij uitstek geschikt in combinatie met een opraapwagen.

Jaco Verkaik heeft bewust gekozen voor maaiers zonder kneuzer. Zowel voor als achter maaien ze op 3 meter. Verkaik geeft aan dat hij er doorgaans toch wel in slaagt om het gras in twee dagen van het land te krijgen. Het nadeel van kneuzers vindt hij het extra gewicht en het extra verbruik van diesel.

Jaco Verkaik boert samen met zijn broer op het melkveebedrijf in Ouderkerk aan de IJssel. Voor maait hij met een SaMASZ XT-F 302-frontmaaier. Tot vorig jaar werd deze maaier aangeduid met de naam Toro 302. Achter maait Verkaik met de SaMASZ KT301 ook van 3 meter. Hij is erg tevreden met het drukontlastsysteem. “Wij hebben hier best veel sloten. Als ik de slootkanten maai dan zet ik de druk iets hoger, zodat de achterste maaier minder op de grond leunt. In de slootkant heb je vaak meer losse kluiten, die je liever niet in je gras wilt hebben.”

Tekst gaat verder onder de video

XT-F-frontmaaier

De XT-F-frontmaaier is leverbaar in een breedte van 2,60 meter, 3 meter en 3,40 meter. De XT-F-frontmaaier wordt gedragen, en op de kopakker en in transport opgeheven door de front-hefinrichting van de tractor. Twee schroefveren verzorgen de bodemdruk ontlasting. De maaibalk is pendelend in het draagframe opgehangen waardoor de contouren van het maaiveld perfect worden gevolgd.

De maaischijven zijn voorzien van transportvleugels, een snel- wisselsysteem voor de messen en een individuele overbelasting beveiliging door middel van een eenvoudig vervangbare breekstift. Johan Jans van SaMASZ BVBA: “De XT-F-frontmaaier is bij uitstek geschikt om in combinatie met een opraapwagen te draaien. Ze kunnen het zwad namelijk op 1,30 meter neerleggen door montage van een extra trommel en twee zwadschijven.”

Tekst gaat verder onder de video

KT Achtermaaier

Bij de KT achtermaaiers is de maaibalk pendelend aan een draagarm opgehangen waardoor de contouren van het weiland perfect worden gevolgd.

De draagarm die de maaibalk draagt wordt ondersteund met een hydraulisch cilinder en twee accumulatoren die het gewicht van de maaibalk op de bodem ontlasten. Dit ontlast systeem is vanuit de tractorcabine eenvoudig traploos in te stellen. Hierdoor is de bodemdruk perfect af te stellen op de omstandigheden zoals gewas en bodemgesteldheid. Een hydraulische obstakel beveiliging beveiligd de maaier tegen grote schade bij aanrijding tegen obstakels.

De maaibalk wordt aangedreven door een geheel cardanische aandrijving met een dubbele overbelastingbeveiliging. De maaischijven zijn uitgerust met transportvleugels en een messen snel- wisselsysteem.

Alle machines van SaMASZ zijn voorzien van een KTL basis-lakbehandeling en een poedercoating aflaklaag.

Tekst gaat verder onder de video

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Beheer
WP Admin