fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste Broughan-machine RDW-goedgekeurd

De eerste Broughan-machine in Nederland is een 20 tons dumper. Deze is inmiddels gekeurd door de RDW en voorzien van een kentekenplaat. - Foto's: Broughan

Sinds begin dit jaar is Van Laar Techniek importeur van de Ierse Broughan-machines voor Nederland en België. De eerste Broughan-machine in Nederland is inmiddels gekeurd door de RDW en voorzien van een kentekenplaat.

De Ierse fabrikant Broughan produceert dumpers, balenwagens, veewagens, silage- en graankippers. Het productassortiment bevat zowel tandem- als drie-assige machines, die standaard uitgerust zijn met 10 tons assen.

Eenvoudige bouw met laag zwaartepunt

Kenmerkend aan deze Ierse machine is de eenvoudige bouw met een laag zwaartepunt. Dit laatste is een must bij werken onder Ierse omstandigheden, maar biedt bij bepaalde werkzaamheden ook voordelen, aldus importeur van Laar. Broughan past de machines aan voor de Nederlandse markt, denk aan een kipperknobbel of K-80-trekhaak. Daarnaast zijn de machines ‘RDW-ready’ zoals importeur Van Laar dit omschrijft. Dit betekent dat de Ierse voertuigen voldoen aan de RDW-eisen als verlichting, luchtremmen en dergelijke.

Lees verder onder de foto

De Ierse fabrikant Broughan produceert dumpers, balenwagens, veewagens, silage- en graankippers. Het productassortiment bevat zowel tandem- als drie-assige machines.

De Ierse fabrikant Broughan produceert dumpers zoals op de foto, maar ook balenwagens, veewagens, silage- en graankippers. Het productassortiment bevat zowel tandem- als drie-assige machines.

20 ton dumper als eerste gekentekend in Nederland

De eerste Broughan-machine in Nederland die voorzien is van een RDW-keuring en kenteken, is een 20 tons dumper. Deze 2,20 meter hoge tandemasser is bladgeveerd en voorzien van 10 mm bodem, geveerde trekboom en een ‘auto tilt’ achterklep. Deze achterklep biedt de mogelijkheid om een machine in te rijden volgens importeur Van Laar Techniek.

Optioneel is deze dumper uit te rusten met stuuras, kleppen en afdekzeil. De uitvoering op de foto’s is verkrijgbaar vanaf € 30.000.

Met de auto tilt-achterklep in combinatie met de lage bouw is het mogelijk een machine in de bak te rijden.

Met de auto tilt-achterklep in combinatie met de lage bouw is het mogelijk een machine in de bak te rijden.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Afbeelding artikel

VGM introduceert nieuw model oprijwagen Robson 14

VGM introduceert zijn nieuwe oprijwagen: Robson 14. De tandemasser heeft een laadvermogen van 14 ton en een eigengewicht van 3.735 kilo.
Beheer
WP Admin