Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste Broughan-machine RDW-goedgekeurd

De eerste Broughan-machine in Nederland is een 20 tons dumper. Deze is inmiddels gekeurd door de RDW en voorzien van een kentekenplaat. - Foto's: Broughan

Sinds begin dit jaar is Van Laar Techniek importeur van de Ierse Broughan-machines voor Nederland en België. De eerste Broughan-machine in Nederland is inmiddels gekeurd door de RDW en voorzien van een kentekenplaat.

De Ierse fabrikant Broughan produceert dumpers, balenwagens, veewagens, silage- en graankippers. Het productassortiment bevat zowel tandem- als drie-assige machines, die standaard uitgerust zijn met 10 tons assen.

Eenvoudige bouw met laag zwaartepunt

Kenmerkend aan deze Ierse machine is de eenvoudige bouw met een laag zwaartepunt. Dit laatste is een must bij werken onder Ierse omstandigheden, maar biedt bij bepaalde werkzaamheden ook voordelen, aldus importeur van Laar. Broughan past de machines aan voor de Nederlandse markt, denk aan een kipperknobbel of K-80-trekhaak. Daarnaast zijn de machines ‘RDW-ready’ zoals importeur Van Laar dit omschrijft. Dit betekent dat de Ierse voertuigen voldoen aan de RDW-eisen als verlichting, luchtremmen en dergelijke.

Lees verder onder de foto

De Ierse fabrikant Broughan produceert dumpers, balenwagens, veewagens, silage- en graankippers. Het productassortiment bevat zowel tandem- als drie-assige machines.

De Ierse fabrikant Broughan produceert dumpers zoals op de foto, maar ook balenwagens, veewagens, silage- en graankippers. Het productassortiment bevat zowel tandem- als drie-assige machines.

20 ton dumper als eerste gekentekend in Nederland

De eerste Broughan-machine in Nederland die voorzien is van een RDW-keuring en kenteken, is een 20 tons dumper. Deze 2,20 meter hoge tandemasser is bladgeveerd en voorzien van 10 mm bodem, geveerde trekboom en een ‘auto tilt’ achterklep. Deze achterklep biedt de mogelijkheid om een machine in te rijden volgens importeur Van Laar Techniek.

Optioneel is deze dumper uit te rusten met stuuras, kleppen en afdekzeil. De uitvoering op de foto’s is verkrijgbaar vanaf € 30.000.

Met de auto tilt-achterklep in combinatie met de lage bouw is het mogelijk een machine in de bak te rijden.

Met de auto tilt-achterklep in combinatie met de lage bouw is het mogelijk een machine in de bak te rijden.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dezeure levert kippers en mesttanks met elektrische sturing

De Belgische fabrikant Dezeure heeft een elektrische sturing ontwikkeld voor al zijn aangedreven wagens, zoals kippers en mesttanks.
Afbeelding artikel

LMB Sarink-Elfrink verkoopt voortaan Toplift-HTB-containercarriers

LMB Sarink-Elfrink in Voorst (Gld.) neemt de verkoop en service van Toplift-HTB-containercarriers in Nederland op zich.
Afbeelding artikel

Krampe introduceert dikke drieasser RamBody 900-afschuifwagen

Krampe brengt de RamBody 900-afschuifwagen op de markt: een dikke drieasser met een afschuifbak erop.
Beheer
WP Admin