fbpx
Terug naar video overzicht

Video | ​CMN Flex-wiedeg met hydraulische drukregeling

De Deense fabrikant CMN Maskintec heeft een wiedeg gebouwd met hydraulische drukregeling, de CMN Flex. TREKKER zag de CMN Flex-wiedeg aan het werk op een akker in Exloërveen (Dr.). Middels plussen en minnen op een bedieningskastje gaan de wiedegtanden meer of minder diep de grond in. Tijdens hoge onkruiddruk ‘plus’ je op op een bedieningskastje vanuit de trekkercabine. Is de onkruiddruk minder dan druk je op ‘min’.
Via een cilinder die achteraan de machine zit, wordt de hydraulische druk op de tanden bepaald. Hierdoor gaan de wiedegtanden dieper de grond in en pakken de kiemende onkruidplantjes. Je kunt de druk opvoeren naar 20, 40 of 60 bar. De tanden staan onder een hoek van 90 graden maar zijn vanuit de cabine variabel in te stellen naar een hoek van maximaal 45 graden. Door de hoogte van de vier steunwielen aan te passen, voeren de tanden meer of minder agressief hun werk uit.

Auteur/videograaf: Annelies Bakker

Beheer
WP Admin