fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

McConnel bouwt elektrische bermmaaier met afstandsbediening

De Britse machinefabrikant McConnel heeft de Robocut S300E-bermmaaier gebouwd. Deze wordt aangedreven door twee Vanguard 48 volt lithium accu’s. De looptijd is maximaal 4 uur bij continu gebruik. - Foto: McConnel

De Britse machinefabrikant McConnel heeft een volledig elektrische bermmaaier gebouwd. De Robocut S300E is te besturen met afstandsbediening.

De elektrische bermmaaier Robocut S300E van McConnel behoudt zijn bijzondere eigenschappen, waaronder het werken op een helling van 55 graden, een bereik van 150 meter en het maaien in twee richtingen. De Robocut S300E-maaier was op 5 en 6 juli voor het eerst te zien op Flood en Water Live in Groot-Brittannië.

De hellingmaaier wordt aangedreven door twee Vanguard 48 volt lithium accu’s. Deze hebben een looptijd van maximaal 4 uur voor continu gebruik op een lading. Het opladen van de accu’s duurt ongeveer 8 uur. Bij gebruik van een snellader wordt de oplaadtijd teruggebracht naar 4 uur.

Leverbaar eerste kwartaal 2024

Importeur Dabekausen in Echt (L.) zal de Robocut S300E in het eerste kwartaal van 2024 leveren. De elektrische bermmaaier kost € 56.500. Naast de elektrische uitvoering is de reguliere Robocut S300-maaier voorzien van een 28 pk Vanguard-motor. De McConnel Robocut S300 is te koop voor € 47.352.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Alpego TL50-klepelmaaier verkrijgbaar in Nederland

De Italiaanse machinefabrikant Alpego introduceerde vorig najaar zijn TL50-klepelmaaier. Deze maaier is nu te koop in Nederland.
Afbeelding artikel

Meer vraag naar armmaaiers in driepunt: een marktoverzicht

TREKKER richt zich in het marktoverzicht op armmaaiers in de driepunt met een horizontale reikwijdte tussen 5 en 6,50 meter.
Afbeelding artikel

Alternatieve energiebron voor dieselmotor in trekker: hoe bevalt dat?

TREKKER spreekt gebruikers die ervaring opdoen met trekkers waaraan geen of weinig diesel meer te pas komt.
Beheer
WP Admin