fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland levert 200 trekkers aan boeren in Tanzania

New Holland Agriculture, dochteronderneming van CNH Industrial, levert in samenwerking met de distributeur van New Holland in Tanzania en een bank in Tanzania 200 TT75 4WD-trekkers aan boeren in Tanzania om de landbouwproductie in dat land te verbeteren. - Foto's : New Holland

New Holland Agriculture, dochteronderneming van CNH Industrial, is voor de levering van 200 trekkers aan boeren in Tanzania een samenwerking aangegaan met Hughes Agriculture Tanzania Ltd (distributeur van New Holland) en CRDB (bank in Tanzania).

New Holland heeft een overeenkomst gesloten met meerdere partijen om 200 New Holland TT75 4WD-trekkers te leveren aan boeren in Tanzania die niet in aanmerking komen voor een financiering. Het gebruik van de trekkers ondersteunt de mechanisatie voor de 3,7 miljoen kleine boeren in Tanzania.

Meer mechanisatie in Oost-Afrika

De lokale distributeur van New Holland Agriculture in Tanzania, Hughes Agriculture Tanzania Ltd (HAT), krijgt daarbij ondersteuning van CRDB, een grote bank in Tanzania. Dit is het begin van een nauwere samenwerking om de mechanisatie in Oost-Afrika, waaronder Kenia, uit te breiden.

Opleidingsprogramma gestart

De Tanzaniaanse boeren volgen van februari tot april 2023 een officieel opleidingsprogramma voor het besturen van de New Holland TT75 4WD-trekkers. Deze technische ondersteuning biedt de boeren de kennis die ze nodig hebben om hun productiviteit te verhogen. Dit kan leiden tot meer voedselzekerheid in Oost-Afrika.

Auteur: Annelies Bakker

Van eind februari tot april volgen de boeren in verschillende regio’s in Tanzania een training voor het besturen van de New Holland-trekker.

De training is er op gericht de boeren technische ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun productiviteit te verhogen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Geveerde rupsen voor Case IH Quadtrac

Case IH presenteert voor seizoen 2025 een geveerd rupsonderstel op de Quadtrac-rupstrekkers: het Heavy-Duty Suspension (HDS)-systeem.
Afbeelding artikel

Machinebouwer Tjalma is failliet

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma is failliet. De merknaam Tjalma is vooral bekend van de mesttechniek. De Nederlandse machinefabrikant Tjalma, met vestigingen...
Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Beheer
WP Admin