Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland levert 200 trekkers aan boeren in Tanzania

New Holland Agriculture, dochteronderneming van CNH Industrial, levert in samenwerking met de distributeur van New Holland in Tanzania en een bank in Tanzania 200 TT75 4WD-trekkers aan boeren in Tanzania om de landbouwproductie in dat land te verbeteren. - Foto's : New Holland

New Holland Agriculture, dochteronderneming van CNH Industrial, is voor de levering van 200 trekkers aan boeren in Tanzania een samenwerking aangegaan met Hughes Agriculture Tanzania Ltd (distributeur van New Holland) en CRDB (bank in Tanzania).

New Holland heeft een overeenkomst gesloten met meerdere partijen om 200 New Holland TT75 4WD-trekkers te leveren aan boeren in Tanzania die niet in aanmerking komen voor een financiering. Het gebruik van de trekkers ondersteunt de mechanisatie voor de 3,7 miljoen kleine boeren in Tanzania.

Meer mechanisatie in Oost-Afrika

De lokale distributeur van New Holland Agriculture in Tanzania, Hughes Agriculture Tanzania Ltd (HAT), krijgt daarbij ondersteuning van CRDB, een grote bank in Tanzania. Dit is het begin van een nauwere samenwerking om de mechanisatie in Oost-Afrika, waaronder Kenia, uit te breiden.

Opleidingsprogramma gestart

De Tanzaniaanse boeren volgen van februari tot april 2023 een officieel opleidingsprogramma voor het besturen van de New Holland TT75 4WD-trekkers. Deze technische ondersteuning biedt de boeren de kennis die ze nodig hebben om hun productiviteit te verhogen. Dit kan leiden tot meer voedselzekerheid in Oost-Afrika.

Auteur: Annelies Bakker

Van eind februari tot april volgen de boeren in verschillende regio’s in Tanzania een training voor het besturen van de New Holland-trekker.

De training is er op gericht de boeren technische ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun productiviteit te verhogen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland wint gouden medaille met nieuwe giga-maaidorser

Machinefabrikant New Holland presenteert op de Agritechnica in Hannover een nieuwe giga-maaidorser. De fabrikant wint daarmee een gouden medaille als innovatieprijs....
Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Beheer
WP Admin