Terug naar nieuwsoverzicht

Lichte stijging in aantal verkochte trekkers

In februari 2023 zijn in Nederland 151 nieuwe trekkers verkocht. Dat zijn vier trekkers meer ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Het verkooptotaal van de eerste twee maanden van 2023 komt daarmee op 285 volgens cijfers van Fedecom. - Foto: Michel Velderman

In februari 2023 zijn in Nederland 151 nieuwe trekkers verkocht. Dat zijn vier trekkers meer ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Het verkooptotaal van de eerste twee maanden van 2023 komt daarmee op 285 trekkers. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

In totaal zijn in de eerste twee maanden van 2023 35 meer nieuwe trekkers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De verkoopcijfers zijn te vergelijken met die van 2020. In de afgelopen twee jaar lag het aantal verkochte trekkers in dezelfde periode op 273 in 2021 en 250 in 2022.

Verkoop compacttrekkers blijft achter

De verkoop van nieuwe compacttrekkers loopt achter op vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van Fedecom. In februari van dit jaar zijn er 68 compacttrekkers verkocht. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 82. In totaal telt 2023 107 verkochte compacttrekkers, dat was vorig jaar met 124 stuks nog 17 trekkers meer.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Beheer
WP Admin