fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lichte stijging in aantal verkochte trekkers

In februari 2023 zijn in Nederland 151 nieuwe trekkers verkocht. Dat zijn vier trekkers meer ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Het verkooptotaal van de eerste twee maanden van 2023 komt daarmee op 285 volgens cijfers van Fedecom. - Foto: Michel Velderman

In februari 2023 zijn in Nederland 151 nieuwe trekkers verkocht. Dat zijn vier trekkers meer ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Het verkooptotaal van de eerste twee maanden van 2023 komt daarmee op 285 trekkers. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

In totaal zijn in de eerste twee maanden van 2023 35 meer nieuwe trekkers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De verkoopcijfers zijn te vergelijken met die van 2020. In de afgelopen twee jaar lag het aantal verkochte trekkers in dezelfde periode op 273 in 2021 en 250 in 2022.

Verkoop compacttrekkers blijft achter

De verkoop van nieuwe compacttrekkers loopt achter op vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van Fedecom. In februari van dit jaar zijn er 68 compacttrekkers verkocht. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 82. In totaal telt 2023 107 verkochte compacttrekkers, dat was vorig jaar met 124 stuks nog 17 trekkers meer.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Beheer
WP Admin