Terug naar nieuwsoverzicht

Foto | Machines kiek’n op paasshow Beverdam Machinery

In Nederland zie je niet vaak een bunkerhakselaar. Maar op de paasshow van Beverdam Machinery in Vriezenveen (Ov.) staan er drie. Linksvoor een Claas-bunkerhakselaar die af-fabriek door Claas zelf op de markt is gebracht. Rechtsachter een John Deere-hakselaar, in Nederland gemaakt. Ook te zien: een bunkerhakselaar van New Holland. - Foto's: Michel Velderman

Een bunkerhakselaar zie je niet zo vaak in Nederland. Op de allereerste open dag van Beverdam Machinery in Vriezenveen (Ov.) waren er zelfs drie te zien! De 8.000 bezoekers van Beverdams paasshow zagen op 10 april nog veel meer landbouwmachines, zoals een gerestaureerde Deutz D13006. Onder de bezoekers werd een quad verloot. De verloting bracht € 10.500 op voor stichting Kika.

Deze aankondiging van de paasshow bij Beverdam Machinery trok wel 8.000 bezoekers.

Een drukte van belang! En even gezellig bijpraten.

Deze Deutz D13006 is twee jaar geleden gerestaureerd. De trekker behoort tot de privécollectie van Wim Beverdam, eigenaar van Beverdam Machinery.

Deze quad is verloot onder de bezoekers. De verloting heeft in totaal €10.500 opgebracht. Het bedrag is gedoneerd aan stichting KiKa.

Veel bezoekers van de paasshow kopen een lootje voor KiKa.

Rechts in beeld Wim Beverdam, eigenaar van Beverdam Machinery, met naast hem zoon Tom Beverdam.

Top, die mooie opbrengst voor Stiching KiKa!

Een precisiewerkje, waarover Thomas de hele dag mag doen.

Thomas Weijenberg is met een flink stuk hout in de weer. De houtbewerker maakt een Fendt 926 Vario van de eerste generatie.

De houten Fendt 926 Vario. Een prachtig resultaat na een dag precisiewerk.

Op de paashow is er voor iedereen wel wat te zien én te kopen.

Ook de inwendige (kleine) mens wordt niet vergeten.

Wim Beverdam (links) bij zijn gerestaureerde Deutz D13006.

Acht Veenhuis-silagewagens op een rij. De voormalige eigenaar van loonbedrijf Unicom Oost heeft enkele maanden terug een serie van tien Veenhuis-silagewagens ingeruild op zes nieuwe Krone-silagewagens en een nieuwe Krone-opraapwagen. De deels wat op leeftijd rakende Veenhuis-sligewagens hebben een wat kleinere inhoud vergeleken met de nieuwe Krone-wagens, waardoor niet hetzelfde aantal wagens nieuw nodig is.

Een greep uit de machines van Beverdam Machinery.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Beheer
WP Admin