fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bedieningsterminal Güttler Seed Profi leverbaar in twee varianten

De elektronische bedieningsterminal Seed Profi van machinefabrikant Güttler is geschikt voor de GreenMaster-wiedeg met doorzaaimachine en voor de SuperMaxx Culti-cultivator tijdens het zaaien van vanggewassen. - Foto: Güttler/Koos Groenewold

De Duitse fabrikant van machines voor bodembewerking en graslandverzorging Güttler introduceert de elektronische Seed Profi-bedieningsterminal in twee varianten: een Basic en een High Version.

Volgens Güttler kan de chauffeur met de Seed Profi gemakkelijker de hoeveelheid zaaizaad wijzigen tijdens het zaaien. Ook is het kalibreren van de gewenste hoeveelheid zaaizaad eenvoudiger. De bedieningsterminal is geschikt voor de Güttler GreenMaster-wiedeg met doorzaaimachine en voor Güttler SuperMaxx Culti-cultivators tijdens het zaaien van vanggewassen.

Gebruiksvriendelijke menustructuur

De 5 inch terminal is eenvoudig te bedienen. Het menu is volgens de fabrikant gebruiksvriendelijk en logisch opgebouwd. Zo beschikt de Seed Profi over vijf zaaiversies: drie elektrische, een hydraulische en een mechanische. Het stapwiel achter de zaaimachine bepaalt de snelheid. Een interessant detail is de niveau-indicator van de zaadtank.

Gewenste zaaihoeveelheid instellen

Via de bedieningsterminal stel je de gewenste zaaihoeveelheid in. Het bodemwiel rekent de snelheid uit. De zaaias blijft een bepaalde tijd draaien. Vervolgens wordt de afgedraaide hoeveelheid gewogen. De Seed Profi kalibreert de gewenste zaaihoeveelheid. Deze kalibratietest geeft een minimale en maximale rijsnelheid weer evenals de werkelijk gereden snelheid. Dat vergemakkelijkt het werk voor de chauffeur volgens de fabrikant.

Twee varianten leverbaar in najaar

De Seed Profi-bedieningsterminal komt op de markt in twee varianten: Basic en High Version. Seed Profi beschikt onder andere over een dag- en hectareteller, handmatige voordosering en sensorbewaking wanneer de zaadtank leeg dreigt te raken. De afdraaiproef is mogelijk vanaf de display van de terminal.

De bedieningsterminal wordt momenteel uitvoerig getest. Güttler wil de Seed Profi in het najaar op de markt brengen in Nederland en Vlaanderen. De fabrikant heeft de prijs van de bedieningsterminal nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Waarom investeren in zaai- en poottechniek op basis van taakkaart?’

Bas van Hattum constateert dat slechts 2 tot 5% van de telers variabele zaai- en poottechniek op basis van een taakkaart...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Ook voor moderne boer blijft telen ouderwets vakwerk’

Ook al heeft de moderne boer een groot machinepark en taakkaarten, de teelt van gewassen blijft ouderwets vakwerk, blogt Chris van...
Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Beheer
WP Admin