fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere lanceert nieuwe serie G5-displays

Het zogenoemde CommandCenter-bedieningssysteem heeft een nieuwe generatie G5-displays. Keuze is tussen een G5 en de grotere G5-plus, zoals hier op de foto. (Foto's: John Deere)

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere lanceert een nieuwe generatie monitoren. De G5-displays hebben een Full HD-resolutie, extra geheugen en een groter verwerkingsvermogen.

Met deze serie G5-displays heeft John Deere naar eigen zeggen een van de krachtigste displays die op dit moment beschikbaar is in trekkers. Er is keuze uit twee draagbare displays, die ook op andere merken passen en stof- en waterdicht zijn. Daarnaast levert de fabrikant twee geïntegreerde monitoren specifiek voor John Deere-trekkers. Optioneel levert John Deere nog een extra monitor.

Het is mogelijk de G5-display uit te breiden met een tweede scherm, zoals in deze combine.

Het is mogelijk de G5-display uit te breiden met een tweede scherm, zoals in deze combine.

Kiezen voor 10,1 of 12,8 inch monitor

De displays zijn verkrijgbaar in twee groottes: de G5 met een diagonale afmeting van 10,1 inch en de G5 Plus-monitor met 12,8 inch diagonaal. Daarmee zijn de monitoren tot 33% groter dan deGen 4-monitoren. De G5 Plus krijgt standaard AutoTrac en Sectie Controle als uitrusting.

Vertrouwde gebruiksinterface

De G5-displays laten zich hetzelfde bedienen als de vorige generatie monitoren. Een nieuw licentieprogramma voor geavanceerde functies betekent dat boeren en loonwerkers alleen betalen voor wat ze nodig hebben en dat de vooraf te betalen kosten lager zijn.

John Deere ontwikkelt regelmatig software-updates. Deze zorgen ervoor dat de G5-displayfamilie toekomstbestendig is.

G5-displays beschikbaar vanaf modeljaar 2024

Je kunt de G5-displays later dit jaar bestellen. Ze zijn vanaf modeljaar 2024 beschikbaar op John Deere-trekkers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin