Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger gaat bovenover ploegen met Servo T 6000

On-landploeg Servo T 6000 van Pöttinger achter een John Deere-trekker. Met deze ploeg brengt Pöttinger een machine op de markt die ook bovenover ploegt. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger voegt de on-landploeg Servo T 6000 toe aan zijn ploegenassortiment.

Met de on-landploeg Servo T 6000 brengt Pöttinger een machine op de markt die ook bovenover ploegt. Hiermee krijgen de Pöttinger-ploegen voor trekkers met een vermogen tot 500 pk een extra toepassing. Het overschakelen van ploegen in de voor naar ploegen buiten de voor gaat in een paar eenvoudige stappen.

Hydraulisch uitzwenkbare on-landverbinding

De hydraulisch uitzwenkbare on-landverbinding duwt als het ware het frame van de on-landploeg Servo T 6000 naar buiten, zodat de ploeg de trekker centraal volgt. Dit betekent dat je de ploeg kunt gebruiken achter trekkers met een breedte tot 4 meter. Er is dan voldoende ruimte voor dubbele wielen en rupsbanden. Om te zorgen voor een consequente dieptegeleiding bij het ploegen buiten de voor, biedt een dieptewiel ondersteuning.

Tekst gaat verder onder de foto

Je kunt de ploeg gebruiken achter trekkers met een breedte tot 4 meter. Er is dan voldoende ruimte voor dubbele wielen en rupsbanden.

Je kunt de ploeg gebruiken achter trekkers met een breedte tot 4 meter. Er is dan voldoende ruimte voor dubbele wielen en rupsbanden.

Servo T 6000 ontziet bodem

Grote trekkers zijn vaak uitgerust met brede banden of dubbele wielen. Het gevolg is dat er te weinig ruimte is in de ploegvoor. Het rijden over geploegde grond is dan onvermijdelijk. Hier komt de Servo T 6000 met de on-land toepassing volgens de fabrikant goed van pas. De trekker rijdt buiten de ploegvoor op de grond die niet geploegd is. Dit spaart door het grote contactoppervlak van de trekker ook de bodem.

Rechte treklijn

Buiten de ploegvoor rijden tijdens het ploegen zorgt voor een rechte treklijn. Dat resulteert volgens Pöttinger in een efficiëntere krachtoverbrenging van de trekker naar de ploeg en minder zijdelingse trekkracht.
Pöttinger heeft de prijs van on-landploeg Servo T 600 nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Kverneland komt met bovenover ecoploeg Ecomat on-land

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | MF 5713 ploegt met Rumptstad RSP 2000 drieschaar

Langs de kustlijn op Goeree-Overflakkee (Z.-H.) kwam TREKKER deze MF 5713 met Rumptstad RSP 2000-drieschaarploeg tegen.
Afbeelding artikel

Meer symmetrie in nieuwe Lemken-cultivator Karat 10

De nieuwe Lemken-driebalkscultivator Karat 10 heeft een meer symmetrische opstelling van de tanden dan de Karat 9.
Afbeelding artikel

Amazone Tyrok 400 ook geschikt voor onland ploegen

Na een technische update is de halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 van Amazone nu ook te gebruiken als onlandploeg.
Beheer
WP Admin