fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Massey Ferguson 3085 omgebouwd tot cabrio met zonnedak

De cabine van de Massey Ferguson 3085 was er beroerd aan toe. Lugtenberg bouwde die om tot een cabrio met zonnedak. - Foto's: Lugtenberg Mechanisatie

Vlak voor de jaarwisseling leverde Lugtenberg Mechanisatie uit Vinkega (Fr.) de Massey Ferguson 3085 af bij Mts. Olijslager in De Hoeve (Fr.). Dat betekende de afronding van een meerjarenproject van Lugtenberg.

De Massey Ferguson 3085 uit de jaren negentig was voor klanten van Lugtenberg Mechanisatie zo langzamerhand een vertrouwde trekker in de werkplaats in Vinkega (Fr.). Jarenlang stond de machine daar op bokken. Soms werd er wat aan gesleuteld, soms diende hij als orgaandonor.

Spierballen nodig voor voerwagen

Zo kende ook klant Olijslager de Massey Ferguson 3085. De maatschap had al een kleiner zusje van de trekker, een MF 3065. Die kwam echter net wat spierballen tekort om de nieuwe voerwagen de baas te kunnen. Of Lugtenberg die Massey Ferguson 3085 niet eens af wilde maken en verkopen?

Daarop stak Lugtenberg meteen de handen uit de mouwen en maakte de trekker op en top in orde. De cabine was er beroerd aan toe, die is omgebouwd tot een cabrio met zonnedak. De koppeling was versleten door voorladerwerk.

Tekst gaat verder onder de foto

De Massey Ferguson 3085 was voor klanten een vertrouwde trekker in de werkplaats van Lugtenberg Mechanisatie. Jarenlang stond hij daar op bokken.

De Massey Ferguson 3085 was voor klanten een vertrouwde trekker in de werkplaats van Lugtenberg Mechanisatie. Jarenlang stond hij daar op bokken.

Elektrische installatie aangepakt

Mechanisch was de Massey Ferguson 3085 goed. Wel is de elektrische installatie grondig aangepakt en de af-fabriekbediening is vervangen door bediening van eigen makelij op het rechter spatbord. Luchthoorns en een naambord boven op de ‘pet’ completeren het geheel.

Of Jan Lugtenberg er ook nog wat aan heeft verdiend? “Laten we het er op houden dat het met liefde is gedaan. Uiteindelijk is het vooral een prestigekwestie geweest”, lacht hij.

Auteur: Eric Wientjes

Op zoek naar een gebruikte Massey Ferguson 3085? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin