Terug naar nieuwsoverzicht

Voorproefje Sima 2022: dit is het opvallendste mechanisatienieuws

Standhouders zijn nog druk met de voorbereidingen voor zondag 6 november. Hier het het grote nieuws van New Holland: de T7.300. - Foto's: Mark Pasveer

Zondag 6 november gaat mechanisatiebeurs Sima 2022 officieel van start in Parijs. In dit overzicht toont TREKKER alvast het opvallendste mechanisatienieuws van onder andere Kubota, Kioti, Tym, New Holland en Case IH.

TREKKER maakt alvast een snelle rondgang over de beursvloer tijdens de opbouw van de stands. Misschien wel het meest bijzondere is de presentatie van een gloednieuwe autonome, elektrische verreiker van Manurob.

Meer machinenieuws

Vakbeurs Sima 2022 wordt gehouden van 6 tot en met 10 november in Parijs. Houd www.trekkeronline.nl deze week in de gaten voor al het machinenieuws.

Auteur: Bob Karsten

De meest in het oog springende machine is deze autonome verreiker van Manurob. De zogeheten Loadix wordt ontwikkelt door start-up Manurob. Manurob is onderdeel van M-Extend-groep, waaronder ook voorladerfabrikanten MX en Manip vallen. Het gaat om een prototype dat kan worden gebruikt om vee te voeren, voer te schuiven of om een biogasinstallatie te vullen. De machine werkt volledig elektrisch via batterijen en navigeert met behulp van verschillende technieken.

Een opvallende verschijning is deze Demet’Air-drieasser van Gyrax. Deze machine is gemaakt om stro vanuit het zwad op te laden door te zuigen.

Ook trekkerfabrikant Kubota doet nog geheimzinnig. Op de stand staan twee smalspoortrekkers onder een kleedje. Een snelle blik onder het kleed leert dat het gaat om een Kubota 5112 Narrow met boomgaardspuit.

Op de stand van Kioti staat de nieuwe HX-serie tot 115 pk. De trekker heeft een viercilindermotor met 3,8 liter inhoud en een transmissie met 32 versnellingen voor- en achteruit. De trekker lijkt behoorlijk luxe en modern uitgerust.

De autonome trekkers van het Nederlandse AgXeed zijn zowel te vinden op de stand van Claas als die van Amazone. Beide Duitse bedrijven hebben een aandeel in de robotfabrikant. Hier, op de stand van Claas, staat een vierwielige trekker gekoppeld aan een schudder.

Op de stand van Case IH is het nieuwste trekkermodel te zien: de Puma 260 AFS Connect.

Op de stand van trekkerfabrikant TYM staat een opvallend model: de T78. De trekker heeft 75 pk en tilt 2.338 kg. Op de achtergrond staat model T130 met eenzelfde futuristisch uiterlijk.

Tot slot: ook bij John Deere staat er iets verscholen onder een kleedje. Het is nog onduidelijk wat. Wat we wel weten: het heeft iets met elektrificatie te maken gezien de belettering en groot kan het niet zijn.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Gedetailleerde diorama’s kijken op L.C.N. Miniaturenbeurs in Zwolle

Bekijk in deze fotoreportage de prachtige, gedetailleerde diorama’s die te zien waren op de 32ste L.C.N. Miniaturenbeurs in Zwolle.
Afbeelding artikel

Nieuw topmodel Steyr Absolut CVT met 280 pk

Steyr heeft een nieuw topmodel gebouwd met 280 pk voor gebruikers die meer vermogen willen: de Steyr Absolut 6280 CVT.
Afbeelding artikel

Goldoni koopt 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren

Goldoni Keestrack heeft een overeenkomst gesloten met Hyundai Doosan Infracore voor de levering van 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren.
Beheer
WP Admin