Terug naar nieuwsoverzicht

Strautmann breidt zijn serie Zelon-opraapwagens uit

De aandrijving, het aantal messen en de 1,80 m brede pick-up zijn de belangrijkste aanpassingen aan de nieuwe Strautmann Zelon-opraapwagens. - Foto's: Strautmann

De Duitse machinefabrikant Strautmann heeft drie nieuwe modellen Zelon-opraapwagens gebouwd met een laadvolume van 24 tot 35 kuub.

Strautmann brengt drie nieuwe Zelon-opraapwagens uit met een nieuwe snijrotoraandrijving. De Strautmann Zelon-opraapwagens met typenummers 250, 290 en 360 hebben een laadvermogen van 24 tot 35 kuub.

Tekst gaat verder onder de foto

De drie nieuwe Strautmann modellen hebben een laadvolume dat varieert van 24 tot 35 kuub.

De drie nieuwe Strautmann modellen hebben een laadvolume dat varieert van 24 tot 35 kuub.

1,80 m brede pick-up

De nieuwe generatie Strautmann Zelon-opraapwagens die in 2023 officieel wordt geleverd, is uitgerust met een 1,80 m brede pick-up. De snijrotor-aandrijving van de pick-up gebeurt via een duplex-ketting. De snijrotor is voorzien van 37 snijmessen. Deze hebben een snijlengte van 39 mm.

De invoer is voorzien van een CFS-systeem. Deze zorgt volgens de fabrikant voor een betere snijkwaliteit door het verbredingseffect van de wiers. Zo wordt de volledige messenbalk benut.

Daarnaast zijn de nieuwe Zelon-opraapwagens uitgerust met het zogenoemde Exact-Cut-snijmechanisme dat ook te vinden is op de grotere Magnon-silagewagens. De nieuwe Zelon-opraapwagens hebben een stalen bodem in plaats van houten bodem.

Vernieuwde pick-upwielen

Een 500 millimeter brede rol achter de pick-up is als optie leverbaar. Deze rol zorgt voor een optimale bodemaanpassing wanneer een perceel erg nat of ongelijk is, aldus de fabrikant. De rol moet het makkelijk werken bevorderen en eventuele vervuiling van het gewas voorkomen.

De belangrijkste wijzigingen van deze nieuwe Zelon-opraapwagens zijn de aandrijving, het aantal messen en de 1,80 m brede pickup. De opraapwagens zijn leverbaar in mei 2023. De vanafprijs bedraagt € 82.475 (excl. btw).

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte Strautmann laad-silagewagen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Kuhn Venta 310-zaaimachine geschikt voor 120 pk-trekkers

Kuhn levert de lichte pneumatische Kuhn Venta 310-zaaimachine. Deze 3 meter brede machine is uitgerust met Suffolk-kouters.
Afbeelding artikel

Machines plukken, keren en rollen in vlasteelt

Wie vlas noemt, denkt aan Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant, maar ook aan bijzondere machines die plukken, keren en rollen.
Beheer
WP Admin