Terug naar nieuwsoverzicht

Strautmann breidt zijn serie Zelon-opraapwagens uit

De aandrijving, het aantal messen en de 1,80 m brede pick-up zijn de belangrijkste aanpassingen aan de nieuwe Strautmann Zelon-opraapwagens. - Foto's: Strautmann

De Duitse machinefabrikant Strautmann heeft drie nieuwe modellen Zelon-opraapwagens gebouwd met een laadvolume van 24 tot 35 kuub.

Strautmann brengt drie nieuwe Zelon-opraapwagens uit met een nieuwe snijrotoraandrijving. De Strautmann Zelon-opraapwagens met typenummers 250, 290 en 360 hebben een laadvermogen van 24 tot 35 kuub.

Tekst gaat verder onder de foto

De drie nieuwe Strautmann modellen hebben een laadvolume dat varieert van 24 tot 35 kuub.

De drie nieuwe Strautmann modellen hebben een laadvolume dat varieert van 24 tot 35 kuub.

1,80 m brede pick-up

De nieuwe generatie Strautmann Zelon-opraapwagens die in 2023 officieel wordt geleverd, is uitgerust met een 1,80 m brede pick-up. De snijrotor-aandrijving van de pick-up gebeurt via een duplex-ketting. De snijrotor is voorzien van 37 snijmessen. Deze hebben een snijlengte van 39 mm.

De invoer is voorzien van een CFS-systeem. Deze zorgt volgens de fabrikant voor een betere snijkwaliteit door het verbredingseffect van de wiers. Zo wordt de volledige messenbalk benut.

Daarnaast zijn de nieuwe Zelon-opraapwagens uitgerust met het zogenoemde Exact-Cut-snijmechanisme dat ook te vinden is op de grotere Magnon-silagewagens. De nieuwe Zelon-opraapwagens hebben een stalen bodem in plaats van houten bodem.

Vernieuwde pick-upwielen

Een 500 millimeter brede rol achter de pick-up is als optie leverbaar. Deze rol zorgt voor een optimale bodemaanpassing wanneer een perceel erg nat of ongelijk is, aldus de fabrikant. De rol moet het makkelijk werken bevorderen en eventuele vervuiling van het gewas voorkomen.

De belangrijkste wijzigingen van deze nieuwe Zelon-opraapwagens zijn de aandrijving, het aantal messen en de 1,80 m brede pickup. De opraapwagens zijn leverbaar in mei 2023. De vanafprijs bedraagt € 82.475 (excl. btw).

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte Strautmann laad-silagewagen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SMS CZ bouwt Golem-graslandrollen met werkbreedtes van 3 en 5,4 meter

De Tsjechische fabrikant SMS CZ levert Golem-graslandrollen met een werkbreedte van 3 en 5, 4 meter en een gewicht van maximaal...
Afbeelding artikel

Eerste Fliegl Cargos-opraapwagen rolt van de band

Afgelopen week kwam de eerste Fliegl Cargos-opraapwagen van de assemblagelijn op de productielocatie in Kirchdorf (D.).
Afbeelding artikel

Krone levert twee nieuwe 4 meter brede EasyCut-frontmaaiers

De Duitse machinefabrikant Krone introduceert de 4 meter brede frontmaaiers EasyCut F 400 Fold en EasyCut F 400 CR.
Beheer
WP Admin