fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Rode leds presteren beter dan blauwe bij precisiespuiten

Rometron heeft de werking en prestaties van verschillende soorten leds, waaronder blauwe en rode, uitgebreid getest. Volgens de specialist in precisiespuiten presteren rode leds beter dan blauwe. - Foto: Rometron

Rometron, specialist in precisiespuiten uit Steenderen (Gld), introduceert zijn Weed-It Quadro Red-precisiespuitsysteem. Tests hebben aangetoond dat rode leds beter presteren dan blauwe op het gebied van continuïteit, efficiëntie en voorspelbaarheid, aldus de fabrikant.

De blauwe leds waren beperkt beschikbaar voor het Weed-It Quadro-spuitsysteem. Dat kwam door leveringsproblemen van allerlei componenten als gevolg van de wereldwijde coronapandemie. Reden voor Rometron om te gaan experimenteren met andere kleuren ledlampen voor de Weed-It-precisiespuittechnologie.

Testen met rode en blauwe leds

Sinds medio 2021 hebben ingenieurs, distributeurs en klanten van Weed-It tests uitgevoerd naar de werking en prestaties van verschillende soorten leds, waaronder blauwe en rode. Volgens Rometron blijkt uit deze tests dat rode leds beter presteren dan blauwe. Daarom heeft Rometron besloten om vanaf november 2022 rode leds te gebruiken in zijn Weed-It Quadro-precisiespuitsysteem.

“Door in te spelen op de behoeften en omstandigheden in de markt introduceren we de volgende versie van ons precisiespuitsysteem. Zo kunnen onze gebruikers met minder inspanning en zo duurzaam mogelijk meer onkruid bestrijden. Weed-It Quadro blijft Weed-It Quadro met dezelfde prestaties en hetzelfde gebruikersgemak voor onkruidbestrijding op plantniveau”, zegt Roel de Jonge, oprichter en eigenaar van Rometron.

Tekst gaat verder onder de video

Meer vraag naar precisiespuiten

De coronapandemie heeft geleid tot verstoringen in de toeleveringsketen met als gevolg torenhoge prijzen voor landbouwmachines, gewasbeschermingsmiddelen en energie. De Jonge: “Deze situatie heeft ook geleid tot meer vraag naar precisiespuiten.”

Door precisiespuiten toe te passen in combinatie met de juiste strategie voor onkruidbeheer, kunnen boeren voorkomen dat onkruid opkomt in plaats van het achteraf te bestrijden wanneer het gewas al groeit. “Dat helpt boeren tot 90% te besparen op hun chemische kosten”, zegt De Jonge.

Hoewel de kleur van het Weed-It-precisiespuitsysteem overschakelt van blauwe naar rode led-technologie, blijft het systeem verder ongewijzigd. Het Weed-It-systeem kan worden ingebouwd op elk merk en type getrokken, zelfrijdende en zelfs autonome veldspuit met werkbreedtes tot 36 m.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin